SEGRE

BANCA TRIBUNALS

De Guindos assenyala que Bankia era problemàtica per a la banca

Nega que demanés la dimissió de Rato als principals banquers

Luis de Guindos.

Luis de Guindos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre d’Economia Luis de Guindos va comparèixer ahir per videoconferència des de Frankfurt com a testimoni al judici per la sortida a borsa de Bankia. A la declaració, l’actual vicepresident del Banc Central Europeu va assenyalar en to contundent que Bankia era el principal problema per a la banca espanyola en un moment en què “Espanya estava a punt de ser rescatada, al caire de l’abisme”. De Guindos va declarar que Bankia era l’any 2012 una entitat sistemàtica amb una exposició molt gran al sector immobiliari i que necessitava una gran quantitat de liquiditat per part del Banc Central Europeu. Al deteriorament del context es va sumar l’agreujant que una de les filials de la matriu BFA, Banc de València, havia estat intervinguda. L’exministre va afegir que tot això eren “factors d’alarma de la situació del sistema financer” que condicionaven l’actuació del ministeri d’Economia, que tenia com a objectiu prioritari evitar el col·lapse amb mesures com el decret llei de reestructuració aprovat el febrer del 2012.

Segons va relatar De Guindos, el Banc d’Espanya el va fer partícip de la “dificultat” i la situació es va agreujar per un informe del Fons Monetari Internacional, que assenyalava Bankia com “l’entitat que més efectes negatius i contaminants podia tenir sobre la resta del sector”.

De Guindos també va aclarir que mai es va discutir sobre la dimissió de Rato en una reunió celebrada amb altres banquers un dia abans que abandonés Bankia, el maig del 2012. Rato va denunciar durant el judici “pressions polítiques” i va culpar l’exministre d’expulsar-lo del banc.

tracking