SEGRE

POLÍTICA INTERNACIONAL

Espanya no demanarà perdó a Mèxic per la conquesta

Podem es queda sol en la defensa d’Obrador || Mentre que PP i Ciutadans critiquen les exigències del president mexicà

Celaá va afirmar que la carta no vulnerarà la relació amb Mèxic.

Celaá va afirmar que la carta no vulnerarà la relació amb Mèxic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol va afirmar ahir de forma contundent que el rei no demanarà disculpes pels abusos que el president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, assegura que es van cometre durant la conquesta espanyola a Mèxic. Aquesta va ser la resposta que l’executiu espanyol va donar a la carta enviada pel president mexicà en la qual exigia al rei demanar disculpes pels abusos que considera que Espanya va cometre durant la conquesta a la població nadiua mexicana. El Govern va afirmar en un comunicat que “lamenta profundament” la publicació enviada a través del ministeri d’Exteriors i que “rebutja amb fermesa” el seu argument. La portaveu del Govern, Isabel Celaá, va assegurar que les relacions d’Espanya i Mèxic són “sòlides” i la carta enviada al rei no les “vulnerarà”.

Per la seua part, el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, va garantir des de Buenos Aires que Espanya no demanarà a Mèxic les “extemporànies” disculpes que demana el president. La reclamació tampoc va estar ben vista per les formacions polítiques estatals, a excepció de Podem, que van criticar la petició de López Obrador. Pablo Casada va titllar d’“inadmissibles” les declaracions del president mexicà, i va afegir que són un “afront contra Espanya i la seua història”. Albert Rivera també va denunciar que les declaracions eren una “ofensa intolerable al poble espanyol”. A Twitter, la diputada morada Ione Belarra va declarar que “López Obrador és el digne president de Mèxic. Té molta raó a l’exigir-li el rei que demani perdó pels abusos durant la conquesta”.

Els usuaris mostren descontentament a les xarxes socials i es declaren incrèduls davant la petició

Les xarxes socials també van reflectir el descontentament amb les declaracions del president de Mèxic, del qual van qüestionar des de la salut mental fins a la incredulitat que realment s’estigui fent una petició així en ple segle XXI. A ulls del Govern mexicà, aquesta seria l’única manera possible d’aconseguir una reconciliació plena entre els dos països. La petició arriba just quan es compleixen cinc-cents anys de l’inici de la conquesta.

tracking