SEGRE

Eurodiputats alerten que les interrupcions de Marchena a la defensa poden indicar "falta d'imparcialitat"

En el seu primer informe sobre la missió a Madrid denuncien que els acusats hagin de "rendir comptes pels seus actes polítics"

El president del tribunal i ponent de la sentència, Manuel Marchena (al centre de la imatge), al costat dels magistrats, Andrés Martínez Arrieta (esquerra) i Juan Ramón Berdugo.

Trapero sobre Pérez de los Cobos: "Creia que la figura del coordinador era més un òrgan de tipus polític i no operatiu"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d'eurodiputats i diputats europeus que van assistir al judici de l'1-O a finals de febrer ha alertat en les seves primeres conclusions sobre la visita que les interrupcions del magistrat Manuel Marchena als advocats de la defensa podrien indicar "falta d'imparcialitat" del Tribunal Suprem. En aquest primer informe sobre la missió d'observació a Madrid que han presentat aquest dimecres en una roda de premsa a l'Eurocambra, a Estrasburg, assenyalen que els lletrats defensors són "repetidament" interromputs quan pregunten sobre "noves qüestions" a testimonis "proposats per l'altra part". "La llei no permet aquesta limitació", afirma el text. D'altra banda, amb aquest informe també denuncien que els acusats hagin de "rendir comptes pels seus actes polítics".

En aquest sentit, asseguren que hi ha "una judicialització d'opinions polítiques" i que és "contrari" al dret internacional.

tracking