SEGRE

Agents acusen els Bombers de participar a 'escraches' a la Seu

Relaten cassolades, insults i "cares d'odi" dels manifestants davant l'hotel Nice de la capital de l'Alt Urgell

Agents de la Guàrdia Civil acusen els Bombers de participar a 'escraches' a la Seu d'Urgell

Agents de la Guàrdia Civil acusen els Bombers de participar a 'escraches' a la Seu d'UrgellRTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil que han declarat com a testimonis en el judici del 'procés' al Suprem han acusat els Bombers de la Generalitat de participar en 'escraches' amb vehicles i uniformats a un hotel de la Seu d'Urgell. L'agent de la Guàrdia Civil (TIP S24635E) ha relatat que va estar a l'hotel Nice de la Seu d'Urgell i que va viure diverses manifestacions a les portes de l'establiment. Ha explicat que el dia 3 d'octubre va haver-hi una concentració de fins a un miler de persones que cridaven, feia cassolades i "tocaven les palmes". També ha relatat "càntics i insults".

Ha destacat que en la concentració hi havia un vehicle dels bombers que anava amb les sirenes posades i també bombers uniformats. L'agent, però, ha reconegut que no hi va haver cap amenaça contra la integritat física dels agents i ha parlat de "càntics genèrics" contra la policia.

Un relat que també ha fet un altre guàrdia civil que estava al mateix hotel. L'agent C34336U també ha defensat que era una concentració "organitzada i orquestrada" i ha dit que tenia com objectiu fer un 'escrache' per impedir que la policia entrés o sortís de l'hotel Nice. I que hi havia cartells penjats pel poble on anunciaven les hores de les properes concentracions.

El segon agent també ha coincidit en destacar insults (ha descrit 'fills de puta, assassins i fora les forces d'ocupació) i la presència dels bombers. "Es van donar un bany de masses entre la gent que hi havia allà", ha afirmat.

Aquest agent també ha dit que ni ell ni els seus companys havien viscut mai abans una situació així "veient cares d'odi" en la gent i ha justificat que ells l'1-O van tenir una intervenció "molt humana" als col·legis on no van actuar "per no causar un dany major al que es volia evitar".

Tots dos han explicat que el propietari de l'hotel es va sentir "pressionat" i que quan va acabar la reserva, el dia 5 d'octubre, van marxar a un altre hotel i van acabar al Parador, on relata que "casualment" no van patir cap 'escrache'.

tracking