SEGRE

MEDITERRANI MIGRACIÓ

L'operació de la UE contra el tràfic d'immigrants es queda sense vaixells

Imatge d’una fragata alemanya amarrada a port.

Imatge d’una fragata alemanya amarrada a port.MOHSSEN ASSANIMOGHADDAM/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 28 països de la Unió Europea van acordar ahir deixar sense vaixells l’operació Sophia de lluita contra les xarxes de tràfic de persones al mar Mediterrani, tal com reclamava Itàlia per acceptar la seua pròrroga durant sis mesos més, fins al 30 de setembre. La negativa de ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, a desembarcar en ports italians els nàufrags rescatats pels vaixells militars europeus l’ha fet inviable.

La portaveu de l’Alta Representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna de la UE, Maca Kocijancic, va reconèixer que una operació “marítima” sense vaixells “no podrà exercir eficaçment el seu mandat”, però va insistir en el fet que es tracta d’“una decisió política” dels estats membres per mantenir l’operació. A finals de l’any passat, el nombre general de rescatats per aquesta missió representava només el 9% de totes les persones salvades al Mediterrani, segons dades ofertes pel Servei Europeu d’Acció Exterior.

D’altra banda, un grup de migrants que havien estat rescatats per un vaixell mercant davant les costes de Líbia va segrestar l’embarcació i pel que sembla es dirigeixen cap al nord, amb Itàlia o Malta com a destinació final, segons van informar les autoritats dels dos països europeus.

tracking