SEGRE

PARTITS ELECCIONS

Pluja de crítiques a Iceta per obrir la porta a un referèndum a Catalunya

El líder del PSC fa marxa enrere || El PSOE titlla les seues paraules d’“inapropiades”, Ciutadans diu que “xarra molt” i el PP l’acusa de no tenir “escrúpols”

Suárez Illana i Casado, ahir, davant de la Puerta de Alcalá de Madrid, en un acte de partit.

Suárez Illana i Casado, ahir, davant de la Puerta de Alcalá de Madrid, en un acte de partit.PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les paraules del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en les quals obria la porta a un referèndum d’autodeterminació a Catalunya si l’independentisme aconseguia aglutinar el 65 per cent dels suports en un escenari a deu o quinze anys vista, no van caure en sac foradat i ahir van marcar l’agenda del debat preelectoral de les principals formacions a nivell estatal. Així, i malgrat que el mateix Iceta ja havia matisat les seues declaracions a última hora de dimecres afirmant que un referèndum sobre la independència “no és la solució”, els seus propis companys de files el van desautoritzar i van titllar les seues “reflexions” d’“inapropiades”. En aquest sentit es va pronunciar el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, que va aprofitar per subratllar que els socialistes no utilitzaran el problema català per treure “rèdit electoral”. També la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, va esmenar Iceta i va remarcar que no hi ha cap via legal per celebrar una consulta sobre l’autodeterminació de Catalunya. Igualment, la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, també del PSC, va afirmar que el projecte socialista combat “contundentment el secessionisme”.

En paral·lel, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va assegurar que Iceta “xarra molt” i, amb les seues declaracions, ha revelat les intencions del PSOE en relació amb el procés. En sintonia amb la dirigent taronja, el president del Partit Popular, Pablo Casado, va advertir que Iceta “diu la veritat” perquè aquest és “el programa electoral de Sánchez”. D’altra banda, la candidata popular per Barcelona a les eleccions del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, va acusar Iceta de no tenir “escrúpols” i va assenyalar el PSC com “un dels gravíssims problemes dels espanyols”.

tracking