SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Villarejo admet que la policia va espiar Iglesias

Nega una “operació política” per aconseguir la informació || Dóna la seua versió sobre l’“autoria real” de l’11-M

412265_1.jpg

412265_1.jpgEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excomissari José Villarejo va declarar ahir com a imputat sobre la documentació que tenia del líder de Podem, Pablo Iglesias. Villarejo va negar que obtingués la informació d’una “operació política” sinó que la va aconseguir a través d’una “investigació policial” i que només la va “vehiculitzar” en l’àmbit policial. Així ho va exposar el seu advocat, Antonio José García Cabrera, a la sortida del judici en el qual l’excomissari va declarar com a testimoni a petició pròpia per donar la seua versió sobre l’autoria de l’11-M, que en una carta atribuïa a serveis secrets francesos i marroquins. Aprofitant el trasllat a l’Audiència Nacional des de la presó Estremera, on fa més d’un any que està intern, el jutge del cas va decidir interrogar-lo sobre la documentació intervinguda procedent d’un telèfon mòbil que li va ser sostret a una col·laboradora de Podem el 2016. L’advocat també va defensar que Villarejo no va participar en “cap campanya” ni que hauria robat documents o un pendrive amb informació del líder de la formació morada i va recalcar que no va fer “cap ús indegut d’aquesta informació”.

Amb referència a la declaració sobre l’11-M, Villarejo va sol·licitar al jutge que analitzés la documentació que se li va intervenir l’any 2017 quan va ser detingut perquè, segons va al·legar, pot corregir “línies d’investigació errònies” sobre els “autors reals” de l’atac comès a Madrid el març del 2004.

Marlaska i Podem arremeten contra el Govern del PP que va nomenar Villarejo

Per la seua part, la cap de llista d’Unides Podem per Las Palmas, Victoria Rosell, va assenyalar que darrere de l’excomissari Villarejo “sembla que hi ha el Govern que el va nomenar i el va sostenir”, i va lamentar que les activitats presumptament il·lícites del policia “danyen profundament les institucions” i fomenten un desprestigi difícil de rehabilitar. El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va afirmar que ha arribat el moment que es demanin “responsabilitats polítiques” als anteriors dirigents del ministeri que ocupa per la suposada vinculació en el cas i la sostracció d’un telèfon amb informació d’Iglesias.

tracking