SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Torra veu intolerable que l’Estat prohibeixi “símbols, colors i paraules”

TV3 veu indefensió davant la Junta Electoral

L’estàtua de Cervantes, ahir pintada, a la plaça amb el seu nom.

L’estàtua de Cervantes, ahir pintada, a la plaça amb el seu nom.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va qualificar ahir d’“intolerable” que l’Estat prohibeixi “símbols, colors i paraules”. A Lisboa, va reaccionar així a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de vetar que TV3 i Catalunya Ràdio puguin parlar de “presos polítics” i “exiliats” durant la campanya. Torra va advertir que la “deriva autoritària” de l’Estat “sembla no tenir final”, després de prohibir també els llaços grocs i estelades. “Ens hem de mantenir ferms per denunciar el que està passant”, va afegir. Des de Lisboa, on va arribar dijous en viatge oficial, va recriminar les accions de l’Estat, “repressiu i autoritari”. “És absolutament ridícul”, va apuntar Torra.

Per la seua banda, el director de TV3, Vicent Sanchis, va retreure “indefensió” davant de les decisions de la Junta Electoral. Va assegurar que té la sensació que “allà hi ha un mur” i que no s’atendran les seues argumentacions siguin les que siguin. Així mateix, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) va remarcar en un comunicat que les juntes electorals no poden interferir en el dret a la informació actuant com a “censura prèvia”.

L’estàtua de Cervantes a la plaça amb el seu nom a Lleida va aparèixer ahir pintada amb llaços

D’altra banda, el ministeri d’Hisenda no preveu aixecar les mesures de control reforçat sobre els comptes de la Generalitat perquè es manté les condicions per les quals es van establir el 2015, “la incertesa política” que provoquen les manifestacions del Govern. Fonts de l’Executiu central afirmen que les mesures seguiran en vigor fins que aquesta situació canviï. En un altre ordre de coses, l’estàtua de Cervantes va aparèixer ahir amb pintades amb llaços grocs a la plaça que porta el seu nom a Lleida. La imatge va ser netejada al cap d’unes hores.

tracking