SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIONS

May sospesa una quarta votació davant de les alternatives al Brexit

El Parlament analitza demà possibles opcions a les quals pot aferrar-se el país || El Govern posa en marxa el registre de resident de la UE al Regne Unit

Les manifestacions a favor del Brexit van acabar amb sis persones detingudes.

Les manifestacions a favor del Brexit van acabar amb sis persones detingudes.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, es planteja sotmetre el seu acord de Brexit a una quarta votació a la Cambra dels Comuns després que el tractat de sortida el tombessin divendres per tercera vegada. Fonts governamentals van confirmar ahir que May, que en el vot de divendres va aconseguir reduir el marge de la derrota, seguirà provant “obtenir un Brexit ordenat” i que considera que avança “en la direcció correcta”. Mentre la líder del partit conservador s’aferra al seu acord amb la Unió Europea, els diputats de la resta de partits britànics intenten consensuar les propostes alternatives que se sotmetran a votació demà, després que les vuit vies alternatives que es van portar a votació dimecres passat no suscitessin la majoria necessària. Si la primera ministra vol sotmetre el seu tractat a votació per quarta vegada, haurà d’estudiar-ne el plantejament ja que el president del Parlament, John Bercow, va decidir que no admetria més votacions sense un text que compti amb uns “canvis circumstancials” que la justifiquin.

L’exministra Nicky Morgan, del bàndol proeuropeu del Partit Conservador, va advertir May que, si finalment prospera una de les propostes parlamentàries, el Regne Unit “podria necessitar un Govern d’unitat nacional per aplicar-les”.

La tensió pel Brexit ha augmentat al Regne Unit després de la pròrroga de la sortida de la UE del 29 de març al 12 d’abril. Sis persones van ser detingudes divendres en una manifestació de partidaris del divorci que hi va haver al carrer després del tercer rebuig de l’acord.

Al mig de la tortuosa crisi política en la qual es troba el Regne Unit, el Govern va llançar ahir el nou sistema perquè els ciutadans de la Unió Europea que viuen al país puguin seguir-hi una vegada es materialitzi el Brexit, de manera que s’avança als esdeveniments i assegura l’estatus dels comunitaris. L’aplicació per a mòbil va començar ahir a funcionar plenament, després de mesos de proves, i a través d’aquesta els europeus que viuen al Regne Unit han de registrar-s’hi per no perdre el seu dret a quedar-se al territori després de la ruptura amb la UE.

tracking