SEGRE

PANORAMA

Pedro Sánchez insta a votar advertint que “hi haurà involució” si es deixen les urnes buides

El partit de Macron, aliat de Cs, s’obre a una coalició amb el PSOE a la UE || Casado insisteix que l’“adversari” del PP és el PSOE i afirma que no permetrà celebrar un referèndum a Catalunya

Pedro Sánchez va participar en un acte a Jaén amb Susana Díaz.

Pedro Sánchez va participar en un acte a Jaén amb Susana Díaz.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va demanar ahir el vot advertint que si el 28 d’abril hi ha urnes buides “hi haurà una involució”, mentre que amb les urnes plenes “hi haurà futur”. En un acte electoral a Jaén, al costat de l’andalusa Susana Díaz, es va dirigir també a la dreta “de les tres sigles” sobre la qual va insistir que té “més sigles que idees, i més testosterona que neurones”.

Sánchez va utilitzar l’exemple de les votacions andaluses per demanar el vot de l’esquerra i el vot útil que li permeti obtenir una majoria necessària que impedeixi que una coalició de partits conservadors pugui governar Espanya. El president va posar especial èmfasi en el programa progressista que defensarà a la campanya electoral en contraposició a les polítiques que estan presentant les formacions conservadores. “L’elecció és ben clara: hi haurà moltes sigles, però aquí hi ha només dos decisions per prendre. O Espanya mira cap al futur o retrocedeix quaranta anys. O hi caben tots o és una Espanya molt estreta on només hi caben els que es van fer la foto de Colón.”

Hores després, el partit del president francès, Emmanuel Macron, aliat de Cs, es va mostrar disposat a construir una coalició amb partits socialdemòcrates afins als seus principis europeistes, com el PSOE, després de les eleccions europees. “Constatem que, sobretot als països del Sud, hi ha socialdemòcrates amb qui tenim punts de convergència. No sé si en el si del mateix grup, potser no, però potser després de les europees, en funció dels resultats, puguem construir una coalició”, va dir el màxim responsable de la República en Marxa, Stanislas Guerini.

El líder del PP, Pablo Casado, va manifestar en un acte celebrat a Torrelavega que si els espanyols no voten el seu partit “es quedaran els que estan en el Govern”. Va instar aquells que mai han votat el PP a donar-los el seu vot de confiança. “No podran queixar-se que estigui als comandaments del Govern d’Espanya aquell que ha decidit vendre-la tan sols per estar més temps amb el seu avió, el seu palau i complimentant els que volen trencar el nostre país.” Casado va assenyalar com l’“adversari” del seu partit la formació de Sánchez, al qual va acusar d’estar “venent” l’economia i Espanya “ a terminis” i “a trossos” amb els líders sobiranistes. El líder del PP va afirmar que el seu partit serà el que recuperarà “la il·lusió, el futur i el rumb” d’Espanya i va assegurar que si surt elegit president del Govern no permetrà la celebració d’un referèndum ni una consulta a Catalunya, afirmant que “no decidirà ningú per la resta d’espanyols”. El líder de la formació popular va al·ludir a Miquel Iceta, a qui va dir que plantejar una consulta d’autodeterminació “és una absoluta irresponsabilitat i una traïció” que Sánchez tolera perquè “sap que necessita els vots dels separatistes” per seguir a la Moncloa.

Pedro Sánchez va participar en un acte a Jaén amb Susana Díaz.

Pedro Sánchez va participar en un acte a Jaén amb Susana Díaz.SEGRE

tracking