SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Vox 'punxa' a Barcelona en una jornada amb 7 detinguts i 5 ferits

La formació ultra només aconsegueix reunir uns quants milers de persones a la capital catalana || Els antifeixistes s’enfronten als Mossos per intentar frenar l’acte

Barricades muntades ahir en la concentració antifeixista contra l’acte de Vox a Barcelona.

Barricades muntades ahir en la concentració antifeixista contra l’acte de Vox a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acte de Vox ahir a Barcelona va punxar amb l’assistència d’unes 5.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, mentre que l’organització va elevar aquesta xifra a més de 15.000, moltes de les quals arribades des de fora de Catalunya. Una concentració que es va saldar amb set detinguts en la marxa antifeixista convocada per intentar frenar l’acte de la formació ultra i en la qual els CDR es van acabar enfrontant als Mossos d’Esquadra.

Des de l’avinguda Maria Cristina de la capital catalana, el president de Vox, Santiago Abascal, va prometre suspendre l’autonomia de Catalunya i “dissoldre els Mossos, rescatant els fidels” a Espanya per integrar-los a la Policia Nacional. Abascal va cridar a defensar a Espanya “fins a les últimes conseqüències” i també la seua unitat, que va qualificar del més sagrat.

L’alcaldessa Ada Colau, en un acte simultani al de Vox, acusa la formació de buscar la confrontació

El president de Vox va retreure a Ada Colau que els hagi “fet sortir al carrer” després de negar-los celebrar l’acte al Palau Sant Jordi. Per la seua part, el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, va ser presentat com un exboina verda i algú que, ja abans de Vox, “lluitava contra Òmnium Cultural”.

El també advocat de l’acusació popular en el judici de l’1-O va començar la seua intervenció amb un “Puigdemont a la presó, però Quim Torra, també”. Un acte que va causar polèmica també a les xarxes socials després que el grup Juanes critiqués a Twitter que Vox havia “manipulat” la seua cançó A Dios le pido per “A Vox le pido”.

D’altra banda, els Mossos van detenir set persones durant la manifestació convocada per frenar l’acte de Vox. Durant la protesta es van viure moments de tensió entre els assistents i els agents, ja que els antifeixistes van llançar objectes contra la policia, com ous, pintura i pedres.

Per la seua part, els Mossos van carregar contra els manifestants per intentar dispersar les persones congregades, uns aldarulls que van provocar també cinc ferits, entre ells un mosso. Unes 300 persones es van concentrar al carrer Tarragona per protestar contra l’acte de Vox, convocats pels CDR i la CUP, entre altres col·lectius. Els manifestants també van muntar barricades i van incendiar diversos contenidors.

L’alcaldessa de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau, va encapçalar un acte, simultani al de Vox, titulat “A Barcelona l’amor guanya l’odi”, en què va assenyalar que la formació d’ultradreta busca la confrontació i la provocació.

L’“autobús de l’amor” del PSC a Barcelona

El PSC, amb el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, al capdavant, va presentar ahir l’“autobús de l’amor”, que va recórrer els carrers de Barcelona durant tot el dia i amb els missatges “Antifeixisme, Feminisme, Diversitat i Orgull”, per contrarestar el “discurs d’odi” dels militants de Vox.

Barricades muntades ahir en la concentració antifeixista contra l’acte de Vox a Barcelona.

Barricades muntades ahir en la concentració antifeixista contra l’acte de Vox a Barcelona.ACN

Barricades muntades ahir en la concentració antifeixista contra l’acte de Vox a Barcelona.

Barricades muntades ahir en la concentració antifeixista contra l’acte de Vox a Barcelona.ACN

tracking