SEGRE

EUROPA ELECCIONS

El còmic Zelenski haurà de ratificar el seu triomf electoral

Guanya la primera volta amb el 30% dels vots || Es jugarà la presidència el dia 21 davant l’actual mandatari, Poroixenko

Zelenski s’adreça als seus seguidors després de votar, ahir.

Zelenski s’adreça als seus seguidors després de votar, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comediant ucraïnès Vladímir Zelenski va complir aquest diumenge amb els pronòstics i, segons els sondejos a peu d’urna, s’enfrontarà d’aquí a tres setmanes a l’actual líder del país, Petró Poroixenko, en la segona volta de les eleccions presidencials. Tots els sondejos a peu d’urna publicats pels canals de televisió i les agències de notícies li atorgaven al tancament d’aquesta edició més del 30% dels vots, mentre Poroixenko rondava el 18%. D’aquesta forma, Zelenski, que va liderar els sondejos d’opinió des de finals de gener, es converteix també en el gran favorit amb vista al segon assalt, que tindrà lloc el 21 d’abril. No es van complir els mals auguris dels analistes que els joves, el seu principal graner electoral, li donarien l’esquena davant de la seua tradicional renúncia a votar. A més, l’actor va fer valer també la seua popularitat a l’est (més del 42%) i sud del país (30,7%), de majoria russoparlant, i només va sortir perdent davant de Poroixenko a l’oest més nacionalista. Amb vista a la pròxima votació, Zelenski va negar rotundament en declaracions a la televisió que es plantegi pactar amb la gran derrotada ahir, Iúlia Timoixenko, perquè li doni suport.

Una advocada ecologista, primera presidenta d’Eslovàquia

L’advocada liberal Zuzana Caputová, de 45 anys, és la nova presidenta d’Eslovàquia després de guanyar la segona volta de les eleccions presidencials celebrades dissabte passat davant el candidat oficialista i vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic. Caputová, que es defineix com una fervent ecologista, s’ha imposat amb el 58,4% dels vots al seu rival, que ha obtingut el 41,8% de les paperetes en una votació amb un índex de participació molt baix, de tot just el 49%.

Zelenski s’adreça als seus seguidors després de votar, ahir.

Zelenski s’adreça als seus seguidors després de votar, ahir.EFE

tracking