SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

Sánchez descarta la independència i diu que els catalans no la volen

Considera que els sobiranistes i la dreta prefereixen viure en el conflicte || Rivera reclama la dimissió d’Iceta, que ara rebutja un possible referèndum

Pedro Sánchez, entre Meritxell Batet i la lleidatana Montse Mínguez, amb Iceta a la dreta de la imatge.

Pedro Sánchez, entre Meritxell Batet i la lleidatana Montse Mínguez, amb Iceta a la dreta de la imatge.PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol i candidat a la reelecció del PSOE, Pedro Sánchez, va reclamar ahir a Tarragona als líders independentistes que deixin d’“enganyar” la ciutadania catalana perquè la independència no es produirà. Durant la clausura de la convenció municipal del PSC a Tarragona, Sánchez els va citar a ser “valents”, a admetre que han “mentit” i a tornar al terreny estatutari, al reforç de l’autogovern i a pensar en “solucions” per a la ciutadania. De fet, va arribar a dir que els mateixos catalans no volen la independència i que prefereixen la convivència. Sánchez va assegurar que defensaran la llei, el diàleg i l’Estatut i va acusar tant l’independentisme com els partits “separadors”, en al·lusió a PP, Cs i Vox, de no voler dialogar per preferir viure del “conflicte” i la “crisi”. El socialista va demanar votar el PSOE per apostar per una Espanya en què “capiguem tots”.

Pel seu costat, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar “que Espanya està en perill quan governa la dreta” i va recordar que l’1-O i la declaració independentista es van donar sota un executiu del PP. Després de les seues polèmiques declaracions sobre la necessitat de buscar mecanismes per encarrilar-la situació si un 65% dels catalans volguessin la independència, va negar qualsevol possibilitat de referèndum.

D’altra banda, l’alcalde de Lleida i candidat del PSC a les municipals, Fèlix Larrosa, va presentar el manifest electoral del PSC en el qual va destacar que el seu partit “és la garantia” de fer avançar les ciutats davant discursos populistes.

L’oposició no ha donat per conclosa la polèmica per les declaracions d’Iceta i el president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar ahir la dimissió del primer secretari dels socialistes catalans. “És inacceptable que el PSOE estigui acceptant un referèndum d’independència on només votin una part d’espanyols contra la resta”, va assenyalar.

D’altra banda, el líder del PP, Pablo Casado, va acusar Sánchez de ser el president “més desigualitari i radical de la història de la democràcia” i va denunciar que fa política “en funció de qui governi a cada territori”. “Farà bo [José Luis Rodríguez] Zapatero, i us ho dic aquí, a Lleó, on el coneixeu bé”, va remarcar. 

Pedro Sánchez, entre Meritxell Batet i la lleidatana Montse Mínguez, amb Iceta a la dreta de la imatge.

Pedro Sánchez, entre Meritxell Batet i la lleidatana Montse Mínguez, amb Iceta a la dreta de la imatge.PSOE

tracking