SEGRE

El cap del dispositiu a la seu de la CUP: "Els policies van ser colpejats violentament"

El cap del dispositiu a la seu de la CUP:

El cap del dispositiu a la seu de la CUP: "Els policies van ser colpejats violentament"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del dispositiu que es va desplegar a la seu de la CUP el 20 de setembre del 2017 ha manifestat que els agents van ser "colpejats violentament" fins el punt que van haver de disparar bales de foguejament per obrir-se pas entre els concentrats a causa de l’"actitud violenta cap a la Policia". Juan Manuel Quintela, comissari en cap de la brigada d’informació de la Prefectura de Policia de Catalunya, va declarar el passat 25 de febrer com a investigat, després que l’Audiència de Barcelona reobrís la causa que investiga aquests fets en entendre que podria encaixar en un delicte de coaccions ja que els agents van impedir la sortida i entrada de militants entre les 14 i les 20 hores.

El comissari ha destacat en el judici del "proces" l’"actitud violenta cap a la Policia" dels concentrats aquell 20 de setembre, fins el punt que els antiavalots "van ser assetjats violentament i colpejat". Tant és així que el comissari ha explicat que es van veure obligats a fer "trets de salves" (bales de foguejament) "perquè van ser envoltats i van rebre llançaments d’objectes". Ha relatat que la Policia es va desplegar a la seu de la CUP perquè havien detectat propaganda del referèndum i, de fet, aquell dia van intervenir una furgoneta que havia sortit del local amb publicitat de l’1-O.

Però immediatament, ha continuat, van començar a arribar militants d’aquesta organització "en una actitud hostil cap als policies", de manera que el Cos va desplegar un dispositiu d’antiavalots "per salvaguardar l’ordre, la seguretat dels funcionaris i de les persones" que en cap moment no va fer servir la força. "Potser això va permetre als militants entrar i sortir del local i organitzar una mica una festa, amb llibertat deambulatoria, balls i discursos", ha dit el comissari deixant clar que no van impedir el moviment de persones que entraven i sortien del local, malgrat que la CUP en la seua denúncia davant del jutjat va manifestar al contrari. I segons l’Audiència de Barcelona, el setge policial a la seu de la CUP podria constituir un delicte de coaccions, ja que suposadament el cap de l’operatiu va ordenar el desplegament dels agents "a fi que els permetessin l’entrada i registre de la seua seu", la qual cosa suposaria un possible ús de la "intimidació".

tracking