SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

El fiscal demana imputar deu votants de l'1-O per "actitud rebel"

El Govern es personarà en la causa per defensar-los || Una consellera del Tribunal de Comptes veu falta de rigor en l’informe sobre l’acció exterior de la Generalitat

Els cantaires es van concentrar ahir davant de la Paeria per exigir la posada en llibertat dels presos.

Els cantaires es van concentrar ahir davant de la Paeria per exigir la posada en llibertat dels presos.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va reiterar ahir la seva voluntat d’investigar nou dels votants ferits per la Policia Nacional durant les càrregues que es van produir l’1-O a l’IES Pau Claris de Barcelona i en va afegir un altre més del Mediterrània. El Ministeri Públic veu en el seu comportament els possibles delictes de resistència o desobediència greu per haver obstaculitzat o haver-se resistit de manera activa a la intervenció dels agents. En el seu escrit presentat davant del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, a més, el fiscal afirma que els votants assenyalats van manifestar una “actitud rebel” i subratlla que eren “plenament conscients” de les ordres de la Policia Nacional. D’aquesta manera, el Ministeri Públic va manifestar la seua adhesió a les tesis de l’Advocacia de l’Estat i del Sindicat Unificat de Policia, que ja havien demanat que s’imputés els 36 votants ferits que es van querellar contra els agents perquè, al seu parer, van conformar una “massa tumultuària” a fi de barrar el pas de les forces i cossos de seguretat.

El president, Quim Torra, va anunciar ahir mateix que el Govern es personarà en la causa per defensar-los. Va atribuir aquesta investigació a una campanya de la por i va insistir que no “ho podem tolerar de cap manera”.

El Ministeri Públic vol investigar, a més, altres votants de dos col·legis més de Barcelona

El líder de JxCat afirma que la independència pot ser “il·legal” però no constitutiva de delicte

D’altra banda, observadors del judici de l’1-O al Tribunal Suprem van afirmar ahir que les declaracions dels testimonis de les acusacions estan “preparades”, la qual cosa, al seu entendre, converteix el judici en un “procés polític”.

En un altre ordre de coses, Dolores Genaro, consellera del Tribunal de Comptes, va fer pública ahir la seua disconformitat amb l’informe aprovat dijous passat que assenyala que la Generalitat es va gastar 7,3 milions d’euros en acció exterior entre el 2011 i el 2017. Genaro, en un vot particular, malgrat no discrepar sobre el fons de la investigació, va defensar que la seua elaboració ha estat precipitada i va assenyalar falta de rigor en la preparació de l’informe.

Els cantaires es van concentrar ahir davant de la Paeria per exigir la posada en llibertat dels presos.

Els cantaires es van concentrar ahir davant de la Paeria per exigir la posada en llibertat dels presos.ÍTMAR FABREGAT

tracking