SEGRE

POLÈMICA CORRUPCIÓ

Marlaska sosté que a Interior "no hi ha clavegueres"

Assegura que s’han adoptat “mesures contundents” || El jutge del ‘cas Villarejo’ cita el president del Grup Zeta

Marlaska va assegurar que ja no hi ha “clavegueres” a Interior.

Marlaska va assegurar que ja no hi ha “clavegueres” a Interior.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, va assegurar ahir que “les clavegueres” no existeixen al ministeri de l’Interior, destacant que els funcionaris públics, policies, guàrdies civils o funcionaris de presons o laborals “són còmplices de la llei i la Constitució” i va demanar, amb referència al líder de Podem, Pablo Iglesias, que “si algú té alguna cosa a dir, que ho digui expressament, però que no es pot generar desconfiança en les institucions si no hi ha dades i elements objectius”.

Diumenge, el secretari general de Podem va assegurar que les clavegueres de l’Estat “continuen funcionant per mentir” encara que va descartar revelar si té informació. “No puc contestar aquesta pregunta; hi ha secret de sumari”, va assenyalar. A pregunta dels periodistes a Cadis, Grande-Marlaska va insistir que “les clavegueres no existeixen al ministeri de l’Interior” i va assenyalar que “s’han adoptat mesures clares, contundents des del 7 de juny”. “Sóc una persona que porta 30 anys a la funció pública i per a mi la lleialtat a la llei, la Constitució i el respecte als valors democràtics és una cosa que forma part del meu ADN i de la gent del meu equip”, va afegir. El ministre va incidir que “deuen ser clavegueres del passat i deuen ser policies concrets amb noms i cognoms, suposadament corruptes, però d’utilitzacions fraudulentes i indegudes de part de l’aparell del ministeri, a dia d’avui i des del 6 de juny de l’any passat pel que fa al Govern d’Espanya l’únic que regeix és lleialtat màxima de tots els funcionaris a la llei i la Constitució”.

El líder de Podem assegura que les clavegueres “continuen funcionant per mentir”

D’altra banda, el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha citat per avui en qualitat de testimoni el president del Grup Zeta, Antonio Asensio, en relació amb les informacions sobre Pablo Iglesias. L’Audiència investiga el robatori del telèfon mòbil que va patir una assessora del líder de Podem el 2016 i el contingut del qual va aparèixer entre la documentació intervinguda a l’excomissari José Manuel Villarejo. Asensio hauria entregat la targeta d’identificació d’abonat a Iglesias.

tracking