SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Detingut un home per l'assassinat de la seua parella a Alacant

Un altre arrestat per la mort d’una dona calcinada a Tenerife || Eleven a 15 el nombre de mortes en el que va de 2019 a mans de les seues parelles o exparelles

El presumpte autor es troba al calabós de la comandància d’Alacant, al fons.

El presumpte autor es troba al calabós de la comandància d’Alacant, al fons.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 49 anys va ser detingut ahir com a presumpte autor de la mort de la seua parella de 34 anys d’edat el cos de la qual va ser localitzat dilluns a la nit a l’interior d’un domicili al terme alacantí de Rojals.

Fonts de la investigació policial van confirmar que la víctima i el detingut van arribar hores abans del crim procedents d’Hongria, el país natal de tots dos. El detingut va alertar dels fets en un primer moment a un compatriota resident en la zona, i aquest va ser qui va donar la veu d’alarma als serveis d’emergències que no van poder fer res per salvar la vida de la dona. Tant la víctima com el presumpte autor presentaven senyals de violència però cap ferida realitzada amb arma de foc o arma blanca.

L’arrestat va ser traslladat a la comandància de l’institut armat, a la ciutat d’Alacant, on previsiblement romandrà fins que passi a disposició judicial en un termini màxim de 72 hores. L’home no parla castellà i està sent difícil obtenir una declaració clara per aprofundir en la investigació, per la qual cosa es va decidir comptar amb suport de traductors. L’ajuntament de Rojals va decretar tres dies de dol i una concentració.

També s’investiga la mort d’una dona a Tenerife calcinada a l’interior del seu vehicle el mes de gener passat i l’exparella de la qual va ser detingut ahir com a presumpte autor dels fets. El detingut està acusat d’un presumpte delicte d’assassinat en l’àmbit domèstic i de gènere. La dona va morir en el que en principi semblava un accident de trànsit ocorregut el 16 de gener passat després que el seu cotxe comencés a cremar al xocar contra un pal amb cablatge elèctric. L’ara detingut va fugir del lloc mentre el cotxe cremava i va ser traslladat per un germà a l’Hospital Universitari de les Canàries, on es va optar per induir-li un coma a causa de la gravetat de les cremades que presentava per tot el cos.

La vicepresidenta del Govern i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, va confirmar que els casos d’Alacant i Tenerife es tracten d’assassinats de violència masclista. La mort de les dos dones eleva a 15 el nombre de víctimes per violència de gènere en el que va d’any.

tracking