SEGRE

POLÍTICA CATALANA

El Govern català aprova un crèdit de 814 milions per a salaris i extres

Amb càrrec a traspassos de l’Estat en el model de finançament || Aragonès desafia l’oposició a proposar una moció de censura o deixar de bloquejar l’Executiu

Meritxell Budó i Pere Aragonès van comparèixer ahir davant la premsa després del Consell Executiu.

Meritxell Budó i Pere Aragonès van comparèixer ahir davant la premsa després del Consell Executiu.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va aprovar ahir un decret llei que concedeix un suplement de crèdit d’uns 814 milions d’euros als Pressupostos 2017 (prorrogats el 2019) per atendre noves despeses, com les relacionades amb els augments salarials dels treballadors públics i el retorn del 40 per cent de la seua paga extra del 2013.

Així ho va explicar el vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Pere Aragonès, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

La mesura respon que els crèdits de despesa previstos en els comptes del 2017 resulten insuficients per atendre les necessitats que han sorgit des d’aleshores, amb caràcter recurrent i impacte en l’exercici actual.

La xifra del suplement de crèdit es desglossa en 241 milions que provindran del Fons de Facilitat Financera (FFF) i 572 dels avançaments del Govern central a les comunitats segons el model de finançament.

El decret llei aprovat tindrà vigència a partir de la publicació al BOPC, quan s’obrirà un termini de 30 dies per ser validat pel Parlament: Aragonès espera que tingui “una amplísima majoria sinó unanimitat” a la Cambra.

D’altra banda, Aragonès va desafiar l’oposició a presentar una moció de censura si volen tombar el Govern perquè la voluntat que tenen és de continuar governant.

Així es va manifestar a preguntes sobre la moció del PSC que es debatrà aquesta setmana en el ple del Parlament, que demana al president de la Generalitat, Quim Torra, que de manera immediata se sotmeti a una qüestió de confiança o convoqui eleccions. “El que toca a l’oposició, si té força, és presentar una moció de censura. Però no es posen d’acord. Només es posen d’acord a criticar i a no presentar una alternativa”, va subratllar el vicepresident del Govern, deixant clar que Torra té el suport de tots els membres de l’Executiu, que són de JxCat i ERC.

Després de recordar que una qüestió de confiança només la pot presentar el president de la Generalitat, Aragonès va convidar els grups de l’oposició “a construir una majoria alternativa” per tirar endavant la moció de censura.

tracking