SEGRE

El número 2 de Trapero: "Forn va projectar una imatge dels Mossos que no era correcta'

El número 2 de Trapero:

El número 2 de Trapero: "Forn va projectar una imatge dels Mossos que no era correcta'RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari dels Mossos d’Esquadra Ferran López ha dit en el judici del "procés" que les declaracions de l’exconseller Joaquim Forn eren "un error" perquè "projectava una posició del Cos que no era correcta" i els col·locava en una situació en la qual no estaven instal·lats. López, investigat per un jutjat de Cornellà (Barcelona) que indaga la passivitat de la policia catalana davant de l’1-O, va assistir a les reunions de coordinació per impedir l’1-O en representació dels Mossos i va acabar dirigint el cos en l’etapa del 155.

El comissari ha dit que les declaracions de Forn en les quals assegurava que els Mossos anaven a garantir el referèndum, declarat il·legal pel TC, eren un "error" i així se li van traslladar a l’exconseller en una reunió clau amb el Govern de Carles Puigdemont del 28 de setembre del 2017. "Era un error perquè projectava una posició de mossos que no era correcta" i també perquè "ens col·locava en una situació que no era en la que estàvem realment instal·lats", ha assenyalat el comissari.

López ha volgut deixar clar que la policia autonòmica estava "absolutament disposada a complir el mandat judicial" d’impedir l’1-O però que es van trobar amb una "situació anòmala", perquè el "conseller traccionaba en sentit oposat" al d’ells. Amb tot, ha manifestat que "el senyor Forn mai no va demanar res a la prefectura de policia relacionat amb l’1 d’octubre".

Respecte als registres del 20-S, el que fos número dos de Trapero ha assenyalat que aquell dia tenia registrades 38 trucades amb el responsable de la Guàrdies Civil i que "el suport va ser constant, va ser mutu i la comunicació va ser absolutament fluida".

tracking