SEGRE

Guàrdies civils relaten agressions de l'1-O: puntades de peu, cops de puny i cops de cap

Un d’ells ha denunciat com una doctora es va negar en un primer moment a atendre’ls

Guàrdies civils relaten agressions de l'1-O: puntades de peu, cops de puny i cops de cap

Guàrdies civils relaten agressions de l'1-O: puntades de peu, cops de puny i cops de capRTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres primers guàrdies civils citats aquest dijous com a testimonis en el judici del "procés" han relatat puntades de peu, cops de cap i cops de puny dels quals van ser objecte en la seua actuació a la localitat barcelonina de Dosrius l’1-O i un d’ells ha denunciat com una doctora es va negar en un primer moment a atendre’ls.

Han recordat els insults, increpacions i amenaces amb els quals van ser rebuts quan van arribar a Dosrius per frenar el referèndum il·legal. Mentre intentaven apartar i arrossegar els veïns que els impedien d’entrar al local electoral, el primer va rebre una puntada de peu a la cama; el segon, un cop de cap a la cella; i el tercer, un cop de puny a la boca, a més d’esgarrapades a l’esquena, on acabava la seua armilla.

L’advocat d’Oriol Junqueras i de Raül Romeva ha preguntat als dos últims per què no hi ha constància de tumefaccions o hematomes en els seus comunicats mèdics i ambdós han deixat entreveure que hi va haver algun problema en la consulta que podria explicar-ho. "La doctora que ens va atendre no va voler valorar-nos massa", ha dit el primer; "La doctora en primera instància no ens va voler atendre i es va reflectir en diligències. Van cridar al director del centre, va parlar amb ella i al final ens va atendre", ha afegit el segon.

Malgrat la insistència dels advocats de la defensa, els tres guàrdies han assegurat que ells no van veure cap company colpejar amb la porra i fins i tot amb els punys als concentrats i han minimitzat els presumptes càntics pacífics dels manifestants amb les mans aixecades en l’aire. "Més sobre nosaltres que sobre l’aire", ha assegurat un dels guàrdies; "Hi havia gent amb les mans en l’aire?", ha insistit una lletrada a un altre agent: "Había gent que sí, i em donava puntades de peu per sota", ha postil·lat aquest.

tracking