SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Torra desafia l’oposició a presentar una moció de censura en contra seu

Qualifica de “gravíssima irresponsabilitat” convocar eleccions || Arrimadas i el vicepresident del Parlament protagonitzen una dura picabaralla a la Cambra

Unes declaracions d’Arrimadas que al·ludien Torra van provocar una discussió en el ple.

Unes declaracions d’Arrimadas que al·ludien Torra van provocar una discussió en el ple.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els partits de l’oposició van coincidir ahir a intensificar des del ple del Parlament l’exigència al president de la Generalitat, Quim Torra, que convoqui eleccions anticipades i desisteixi de continuar governant després que no tiressin endavant els pressupostos de la Generalitat. La resposta de Torra va ser taxativa i va respondre que no convocarà eleccions al Parlament, perquè compta amb el suport de la majoria dels diputats i perquè “seria una gravíssima irresponsabilitat” davant del context polític actual. Va desafiar l’oposició a consensuar un candidat alternatiu a la Presidència de la Generalitat i presentar una moció de censura. Els comuns van iniciar el debat en el qual Jéssica Albiach va considerar que “la incapacitat” de Torra per aprovar els pressupostos del 2019 deixa sense horitzó el Govern. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va dir que el Govern “no disposa d’una majoria per governar” i el president del PP català, Alejandro Fernández, va defensar el final de l’actual legislatura perquè Torra “no té els més elementals coneixements de com es gestiona una administració pública moderna”. Per la seua part, la líder de Cs, Inés Arrimadas, va considerar que el de Torra és “el pitjor govern de la història”. El Parlament votarà avui una moció impulsada pel PSC que busca que la Cambra insti el president a convocar eleccions o a sotmetre’s una qüestió de confiança. Tanmateix, si s’aprovés la moció dels socialistes catalans, això tampoc no garantiria un avenç electoral ni una qüestió de confiança, ja que, segons marca la llei, la potestat per impulsar les dos accions és exclusiva del president de la Generalitat.

D’altra banda el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), va interrompre Inés Arrimadas quan la líder de Cs citava uns articles escrits per Quim Torra en els quals defineix com “bèsties tarades” els castellanoparlants abans de ser president de la Generalitat. Costa va cridar a l’ordre i li va demanar “cortesia i respecte”, la qual cosa va generar una picabaralla amb el segon vicepresident, José María Espejo-Saavedra (Cs), que li va retreure l’actuació i el va cridar també a l’ordre acusant-lo d’actuar parcialment.

tracking