SEGRE

Un altre comissari de Mossos diu que De los Cobos va acceptar el seu dispositiu de l'1-O

El comissari dels Mossos d'Esquadra Joan Carles Molinero.

Un altre comissari de Mossos diu que De los Cobos va acceptar el seu dispositiu de l'1-ORTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari Joan Carles Molinero s’ha afegit a la versió dels seus antics companys de la Prefectura de Mossos en assenyalar que el coronel Diego Pérez de los Cobos, coordinador policial de l’1-O, coneixia i va acceptar el dispositiu del cos autonòmic basat en binomis d’agents per al referèndum. L’actual responsable de la Comissaria General de Mobilitat, membre del cercle de comissaris més proper major Trapero, ha comparegut aquest dijous en el judici del "procés", on ha ratificat la versió que va aportar ahir el comissari Ferran López. "Va ser una proposta de desplegament que va ser acceptada pel responsable del dispositiu", ha assenyalat Molinero, que llavors ocupava el càrrec de comissari en cap de la Comisaría Superior Central de Mossos.

Segons Molinero, López no els va traslladar "en cap moment" que en les reunions de coordinació amb De los Cobos es posés "en dubte que Mossos despleguessin un binomi en els col·legis". També ha esmentat que es tractava d’un únic dispositiu conjunt entre els tres cossos "coordinat i dirigit" per De los Cobos i que passava per desplegar en un primer moment un binomi de Mossos per intentar que els col·legis no s’obrissin o realitzar "gestions de mediació" per tancar-los. Després, el pla passava per cridar a forces d’ordre de Mossos i el tercer pas consistia a demanar ajuda a Guàrdia Civil i Policia, tot això dissenyat "amb l’acceptació" del coronel de la Guàrdia Civil.

Precisament, el tema dels binomis va ser un dels punts de discòrdia més rellevants entre les declaracions de López i De los Cobos en el judici, que va motivar que un lletrat demanés un acarament entre ambdós, una decisió que el tribunal prendrà més endavant.

Mentre que el coronel va titllar d’"estafa" el dispositiu de Mossos i va manifestar que mai no va ser informat amb caràcter previ del mateix, López va assegurar que aquest "va validar" i "va dissenyar" l’estructura del dispositiu.

tracking