SEGRE

El Govern estatal demana d'aprovar com més aviat millor la llei d'eutanàsia

La ministra d'Educació i portaveu del Govern, Isabel Celaá, i la ministra de Treball, Magdalena Valerio, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

La ministra d'Educació i portaveu del Govern, Isabel Celaá, i la ministra de Treball, Magdalena Valerio, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celáa, ha assegurat que és un compromís de l'Executiu impulsar "la regulació del dret a una mort digna amb totes les cauteles" i per a això ha recalcat que cal portar-lo "com més aviat millor" al Parlament per a la seua aprovació. En la roda de premsa després del Consell de Ministres, Celaá s’ha referit al "final tristíssim" en relació amb la mort de María José Carrasco, malalta terminal, que ha estat ajudada pel seu marit a acabar amb el sofriment que patia. "És molt lamentable que la persona que va haver d’ajudar en viu i en directe", ha dit la ministra, es vegi embolicada en un procés judicial per l’absència de regulació de l’eutanàsia. Ha recordat que el PSOE va presentar una proposició de llei el 2018, que "s’ha anat retardant en els terminis fins 19 vegades"

A més, Celáa ha asseverat que no li "semblen de rebut" les crítiques de l’oposició que el Govern espanyol hagi utilitzat l’eutanàsia en campanya, ja que el que ha passat "va ser tan fort, tan extremadament dolorós que qualsevol responsable polític, estava a l’abast de tots, podia haver fet un comentari sobre això".

El suïcidi assistit de María José Carrasco, malalta terminal, amb l’ajuda del seu marit, Ángel Hernández, i la detenció i posterior posada en llibertat d’aquest a Madrid han reobert el debat sobre la despenalització de l’eutanàsia, una qüestió que ha quedat paralitzada al Parlament per l’avançament electoral.

tracking