SEGRE

POLÈMICA CORRUPCIÓ

Iglesias dubta que Marlaska hagi netejat les 'clavegueres' de l'Estat

Interior afirma que va apartar els agents que van estar investigant les finances de Podem || El Govern central assegura que “ja no existeix” policia política

Iglesias atribueix al PP la “responsabilitat política” de la suposada guerra bruta contra Podem.

Iglesias atribueix al PP la “responsabilitat política” de la suposada guerra bruta contra Podem.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va posar ahir en dubte que el Govern de Pedro Sánchez, en els deu mesos que ha estat a La Moncloa, hagi netejat les “clavegueres” de l’Estat. En aquest sentit, va assenyalar que “sembla evident” que l’inspector cap José Ángel Fuentes Gago “continua formant part de la Secretaria General de Policia i que concursa ara per a comissari”. “Com pot ser que aquest tipus continuï cobrant un sou de la Policia, humiliant la dignitat de milers de policies i guàrdies civils?”, es va preguntar Iglesias amb referència a l’agent que va demanar obertament ajuda a l’exministre veneçolà Rafael Isea “que no arribin els de Podem” al Govern a Espanya (més informació al desglossament). Així mateix, va subratllar que el Partit Popular té la “responsabilitat política” del succeït, encara que va dir que cal esperar que els tribunals depurin les possibles responsabilitats penals en l’assumpte. “Ho diran els jutges, però és difícil creure que un Govern no sàpiga el que estan fent els seus caps de policia, nomenats per ells mateixos.” D’altra banda, fonts del ministeri de l’Interior van assegurar que va apartar Gago i també Bonifacio Díez Sevilla de les seues destinacions a l’espera que els jutges es pronunciïn sobre la suposada guerra bruta contra Podem. Amb tot, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va defensar que “ja no existeix” la policia política. A més, al seu entendre, el “principal perjudicat” d’aquest suposat espionatge polític ha estat el PSOE perquè es va efectuar “per evitar un govern socialista” en el qual participés també Podem.

“Si ens ajuda perquè Podem no governi, millor”

L’inspector cap José Ángel Fuentes Gago va demanar obertament ajuda a l’exministre veneçolà Rafael Isea perquè Podem no arribés al Govern d’Espanya. “Si ens ajuda perquè no arribin els de Podem al Govern, millor per a tothom,” va manifestar l’agent de la Policia Nacional, segons s’escolta en un enregistrament difós ahir pel diari digital Moncloa.com. “Espanya és un Estat de Dret encara, tot i que arribin els de Podem, que no passarà, però encara que arribin els de Podem, és que s’ho hauran de menjar. Si ens ajuda perquè no arribin els de Podem, mecagon la mar, millor per a tothom,” va remarcar Gago, a la qual cosa Isea va replicar que “tot el que el pugui ajudar en funció el meu coneixement, de totes les dades que pugui aconseguir d’aquest cas des d’aquí als EUA, comptin amb aquest suport, amb aquesta ajuda.” Segons es desprèn de les cintes, el testimoni d’Isea era clau per als investigadors a l’hora d’armar un cas contra Podem per presumpte finançament irregular des de Veneçuela. Això passaria “si vostè tingués coneixement que els líders de Podem cobraven per informes buits i que cobraven unes quantitats que són elevades”, va apuntar Gago. Més tard, Isea va declarar que la fundació CEPS va cobrar 7,1 milions de dòlars del Govern veneçolà.

tracking