SEGRE

MITJANS POLÈMICA

La Junta Electoral prohibeix a TV3 utilitzar el terme “prisis pilítics”

Avisa que es podria obrir un expedient sancionador si es torna a repetir || Considera que és una substitució de “presos polítics” contrària a la llei

La manifestació sobiranista del 18 de març a Madrid.

La manifestació sobiranista del 18 de març a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Provincial de Barcelona va donar la raó al recurs presentat pel PP de Catalunya al resoldre que l’etiqueta utilitzada per TV3 durant l’emissió del programaPreguntes Freqüents, #FAQsPrisisPilíticsTV3, i la seua utilització a Twitter, és contrària a l’article 66 de la llei orgànica del règim electoral general i a la instrucció de la Junta Electoral Central de no utilitzar l’expressió “presos polítics” en mitjans de comunicació públics. La Junta no va presentar sanció contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) però va amenaçar d’obrir un expedient sancionador si es torna a utilitzar. L’organisme també va instar la CCMA a abstenir-se de dur a terme “pràctiques informatives que s’apartin injustificadament de la vigent legalitat, en perjudici de la neutralitat informativa que caracteritza especialment el període electoral”.

La Junta Electoral considera que l’expressió “prisis pilítics” que va utilitzar el programa és una substitució de “presos polítics”, un terme que la JEC va prohibir utilitzar en els mitjans durant el període electoral al costat d’altres com “exiliats”. En un recurs presentat l’1 d’abril passat pel PPC es denunciava l’actuació de TV3 com una vulneració de la neutralitat informativa a l’utilitzar l’expressió “FAQSprisispiliticsTV3” durant l’emissió del programa. En el seu recurs, el PPC al·legava que aquesta expressió suposa una “basta substitució” del concepte “presos polítics”, amb la qual s’intentava “esquivar”, de manera “grotesca”, la resolució de la JEC, que prohibia a TV3 utilitzar aquest terme. La formació d’Alejandro Fernández reclamava en el seu recurs l’obertura d’un expedient sancionador per l’actitud de “reiteració” de la televisió autonòmica, i per aclarir si els fets són constitutius de delicte i infracció conforme al dictat per la LOREG.

El PPC va presentar un recurs en què ho titllava de “basta substitució” del concepte “presos polítics”

Per la seua part, la JEC va considerar innecessari obrir tal expedient. Tanmateix, va advertir la CCMA de la possibilitat que s’“obri un expedient sancionador” en el cas que “es repeteixin nous trencaments en el futur”.

La cadena retransmetrà dos hores dels actes de PSC, PPC i Cs TV3 va arribar a un acord amb PSC, PPC i Cs perquè la cadena autonòmica compensi amb una cobertura de 2 hores els actes de campanya dels partits. L’acord arriba després que Cs presentés una queixa davant de la JEC per la cobertura que es va oferir el 18 de març de la protesta independentista a Madrid. La formació taronja va denunciar que es donava un tracte de favor als partits sobiranistes que van participar a la marxa. Segons l’acord, l’espai, que s’emetrà el 13 d’abril entre les 17 i les 19 hores, es dividirà en 40 minuts per a PP, 47 per a PSC i 34 per a Cs i ells mateixos escolliran els actes sobre els quals “informar” i podran ser en directe o en diferit.

tracking