SEGRE

POLÈMICA ESPIONATGE

Podem: “Des dels GAL no hi ha hagut res tan greu”

Critica que Fuentes Gago, participant en la trama policial, segueixi al càrrec || Denuncia dossiers falsos contra la formació

Imatge del secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

Imatge del secretari general de Podem, Pablo Iglesias.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar ahir que el suposat espionatge contra el partit morat per part d’alguns comandaments policials “és el més greu que ha passat a Espanya des dels GAL”.

En una entrevista a Antena 3, Iglesias va comparar amb els Grups Antiterroristes d’Alliberament (GAL), que van protagonitzar una guerra bruta durant la dècada dels anys 80 contra la banda terrorista ETA, la presumpta creació, sota el mandat del llavors president del Govern Mariano Rajoy, d’una unitat que es dedicava a espiar Podem per evitar una coalició de govern entre el PSOE i la formació morada.

Els comuns proposen crear una unitat policial contra les “clavegueres de l’Estat”

Segons el seu parer, en aquesta operació “no s’estava espiant ningú” sinó que s’estava “buscant material per construir dossiers falsos que després apareguessin en els mitjans de comunicació”.

“Un 50 per cent de la gent va arribar a pensar que nosaltres ens financem il·legalment, des dels GAL no hi ha hagut una cosa tan greu en aquest país”, va subratllar Iglesias.

Durant el matí d’ahir dijous, el diari digital Moncloa.com va publicar uns àudios en els quals s’escolta l’inspector en cap José Ángel Fuentes Gago demanar obertament ajuda a l’exministre veneçolà Rafael Isea “perquè no arribin els de Podem” al Govern de l’Estat espanyol.

Sobre les declaracions del ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, en les quals defensava que les “clavegueres” de l’Estat no existien en l’actualitat, Iglesias va lamentar que Fuentes Gago “continua cobrant un sou públic”. “Hem d’aguantar que el ministre de l’Interior digui que no hi ha clavegueres i és greu perquè té a veure amb la qualitat democràtica del nostre país, veurem a veure què passa. Com que no hi ha clavegueres?”, va concloure el secretari general de Podem.

Per la seua part, el director general d’Informació Nacional de Moncloa, Alberto Pozas, va dimitir del seu càrrec al ser vinculat amb el cas Villarejo durant la seua etapa com a director de la revista Interviú.

tracking