SEGRE

PARTITS AGRESSIÓ

Un assessor de Vox va ser condemnat per pegar a Iglesias

Kiko Méndez Monasterio.

Kiko Méndez Monasterio.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kiko Méndez Monasterio, assessor del líder de Vox Santiago Abascal, va ser condemnat per l’atac ultradretà contra un grup de joves estudiants d’esquerres el 1998, entre els quals hi havia l’actual secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

Segons va avançar la Cadena SER, Méndez Monasterio i un altre ultradretà van clavar “cops i puntades de peu” a R.G., M.L. i al mateix Iglesias el 17 de març del 1998. En aquell temps, el líder de Podem tenia 19 anys d’edat i pertanyia a la Unió d’Estudiants Progressistes i d’esquerres de la facultat de Dret de la Universitat Complutense de Madrid.

El jutjat d’instrucció número 8 de la plaça Castilla a Madrid va dictar una sentència el 26 d’abril del 1999 en la qual condemnava Monasterio i Marcos Calero, l’altre ultradretà, com a responsables de dos faltes de lesions i amenaces per les quals van haver d’indemnitzar econòmicament Iglesias i dos companys.

Iglesias va assenyalar ahir que, encara que l’assessor de Vox va ser condemnat per una falta de lesions i amenaces després d’agredir-lo fa vint anys, ell creu en la reinserció. “Llavors estava en una organització de neonazis, ara està amb Abascal”, va apuntar en aquest sentit Iglesias.

tracking