SEGRE

INVESTIGACIÓ POLÍTICA

Escorcollen 'OkDiario' buscant gravacions de Villarejo

Dades robades d’un mòbil sostret a una assessora de Podem || Iglesias diu que “les clavegueres eren una màquina de mentir”

Pablo Iglesias, a l’acte d’ahir amb Ada Colau.

Pablo Iglesias, a l’acte d’ahir amb Ada Colau.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la unitat d’Assumptes Interns de la Policia Nacional es van personar divendres passat a la redacció d’OkDiario per requisar material que pogués estar relacionat amb la informació robada del telèfon mòbil sostret el 2016 a l’assessora de Pablo Iglesias, el contingut del qual va aparèixer entre els arxius interns intervingut a l’excomissari José Manuel Villarejo. Aquesta entrada està motivada per un escrit presentat per Podem demanant que es procedís a requisar el material que el mitjà de comunicació pogués conservar.

A més de requisar tot el material amb contingut relacionat amb informació robada del partit, els agents també van traslladar la prohibició de publicar més contingut procedent del telèfon.

“Els propietaris de mitjans de comunicació tenen més poder que els diputats”

El mateix any que es va denunciar el robatori del telèfon, OkDiario va publicar una captura de pantalla d’un xat que compartia l’assessora amb Pablo Iglesias i altres membres del partit. En aquest sentit, el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, va advertir ahir a Barcelona que “les clavegueres” de l’Estat “eren una màquina de mentir”, assenyalant mitjans de comunicació com “la pota” més poderosa per generar aquestes mentides, ja que obrien telenotícies i portades amb fal·làcies sobre la formació.

El líder de Podem va posar al punt de mira el periodista Eduardo Inda i va retreure a Ciutadans, PP i PSOE el seu silenci sobre l’assumpte que posa “en qüestió les bases de la democràcia”. Va afegir també que encara queden moltes explicacions per donar i molt per netejar i va afirmar que el poder polític i policial no podrien funcionar sense aquestes mentides. Per aquests motius, va demanar explicacions al Govern de Sánchez sobre la dimissió del director general d’Informació Nacional de Moncloa, Alberto Pozas, després de sortir a la llum la seua implicació en el cas Villarejo. Iglesias va afirmar que està aixecant polseguera que el seu partit digui que “els propietaris de multinacionals, mitjans de comunicació i fons voltor tenen més poder que els diputats”.

tracking