SEGRE

EUA MIGRACIÓ

Trump negarà l'entrada als sense papers que demanin asil

Sancions a Mèxic pel narcotràfic

Els habitants propers a la frontera van fer volar un nadó Trump per mostrar el seu malestar.

Els habitants propers a la frontera van fer volar un nadó Trump per mostrar el seu malestar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va arremetre ahir en una visita a la frontera entre Califòrnia i Mèxic contra el sistema d’asil dels Estats Units fins al punt de demanar als agents migratoris de les fronteres que neguessin l’entrada als indocumentats que sol·licitessin refugi.

Donald Trump va sol·licitar tancar la porta als centenars de migrants provinents de Centreamèrica i Sud-amèrica que arriben a la frontera nord-americana al·legant temor de ser perseguits al seu països d’origen. “El sistema està ple, ja no podem acceptar-los, ja sigui per asil o el que sigui que volen. Ho sento, però [que] girin cua”, va afirmar Trump durant un acte amb agents de la Patrulla Fronterera i altres autoritats. El president nord-americà també va amenaçar de sancionar Mèxic si no fa res per lluitar contra el narcotràfic.

A escassa distància d’on el president es trobava donant el discurs, habitants de la frontera feien volar un globus de nadó Trump amb l’objectiu de mostrar el seu malestar per la intenció del mandatari de barrar el pas fronterer amb el qual sobreviu l’economia dels veïns gràcies al turisme i el comerç.

tracking