SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

Casado acusa Sánchez de preferir "les mans tacades de sang"

Li retreu el suport de Bildu i dels independentistes “dels llaços grocs” per perpetuar-se en el poder || Rivera proposa una assignatura de la Constitució

Pla mitjà del president del PP, Pablo Casado, i la candidata del PPC, Cayetana Álvarez de Toledo.

Pla mitjà del president del PP, Pablo Casado, i la candidata del PPC, Cayetana Álvarez de Toledo.GERARD ARTIGAS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, va acusar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, de preferir “les mans tacades de sang que les mans pintades de blanc”, amb referència al suport que considera que ha buscat a EH Bildu per aprovar els últims decrets del Govern.

A l’acte de presentació del programa electoral del partit a Barcelona, també va retreure a Sánchez que prefereixi “les mans pintades de groc” dels independentistes per perpetuar-se en el poder i va assegurar que és “un perill públic per a Espanya” i el president “més radical i més sectari” de la història espanyola. Així mateix, Casado va proposar que els càrrecs públics estiguin obligats a prometre la Constitució al seu jurament, sense possibilitat d’utilitzar una fórmula alternativa que “humiliï” la Constitució. La número u del PPC per Barcelona a les eleccions del 28 d’abril, Cayetana Álvarez de Toledo, va defensar que cal “apoderar els demòcrates catalans” per posar en marxa un pla de “Rescat Democràtic de Catalunya”, les sigles del qual, “RDC”, ha contraposat amb les dels CDR independentistes.

Ábalos confirma que Sánchez participarà en almenys un debat electoral, però no aclareix en quin

El Partit Popular ha llançat en xarxes socials la campanya #SánchezSeEsconde amb l’objectiu de denunciar la negativa del PSOE a celebrar un debat cara a cara entre Pedro Sánchez, i el líder dels populars.

El secretari d’Organització del PSOE i coordinador del comitè electoral, José Luis Ábalos, va confirmar que hi haurà participació en “debats electorals” de Sánchez, però no va aclarir en quins.

Quan falten quatre dies perquè comenci oficialment la campanya electoral, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va prometre, si governa, incloure al Pacte Nacional de l’Educació la implantació d’una nova assignatura troncal i obligatòria que es digui Constitució espanyola.

Podem passa del catàleg d’Ikea al format Carta Magna El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va presentar ahir el programa electoral de la formació morada per a les generals del 28 d’abril, que aquesta vegada abandona el format de catàleg d’Ikea dels comicis del 2016 per adoptar-ne un que recorda el de la Constitució Espanyola. Pretén posar èmfasi d’aquesta manera en el fet que si bé aquesta s’ha utilitzat “com a arma llancívola durant els últims anys” contra els rivals, ells volen que comenci a aplicar-se “els articles que protegeixen la gent”. En un acte polític a Madrid, Iglesias va repassar diferents articles de la Constitució que, segons el parer de Podem, s’han de complir, com l’article 31, que fa al·lusió a la contribució per al sosteniment de l’àmbit públic; el 35.1, que versa sobre el dret al treball digne; el 47, sobre el dret a l’habitatge, o el 128 sobre la capacitat de l’Estat per reservar-se recursos necessaris.

tracking