SEGRE

Guàrdies civils: "L'1-O ens van perseguir fins sortir del poble"

Un agent ha explicat que li van donar un cop de puny amb un grapat de claus mentre els seus companys rebien puntades de peu

Guàrdies civils:

Guàrdies civils: "L'1-O ens van perseguir fins sortir del poble"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos guàrdies civils han relatat al tribunal del judici del "procés" que van haver de sortir corrents "acceleradament" d’alguns centres electorals l’1-O perquè els ciutadans els perseguien pels carrers "enfurits" fins que els agents abandonaven els municipis amb els seus cotxes. Els últims guàrdies civils en declarar han descrit com es van veure forçats a abandonar "amb un sentiment de por" molts centres electorals a la carrera després de ser agredits i perseguits per la "massa".

Això va succeir a l'Ajuntament de Garrigàs (Girona), on un guàrdia civil ha explicat com li van donar un cop de puny amb un grapat de claus mentre els seus companys rebien puntades de peu, pel que van haver de retirar-se a la carrera a la recerca dels cotxes oficials. "Vaig sortir corrents, perquè vaig témer per la meua integritat física", ha assenyalat. "Ens perseguien fins els mateixos vehicles, sortim acceleradament" ha dit un altre mentre que un tercer ha assenyalat que aquesta multitud de persones els va perseguir "cara a cara"

També va passar el mateix a l’institut de Montroig del Camp (Tarragona). "Quan ens pugem als vehicles van anar darrere de nosaltres, ens van perseguir fins que abandonem el poble durant uns 400 metres, ens anaven empenyent cap als afores de la població", ha explicat un agent. Aquest mateix agent ha recordat com abans de córrer van anar retrocedint sense donar l’esquena a la massa, perquè tenien por que els poguessin atacar: "Estaven enfurits"

En alguns d’aquests llocs els agents van utilitzar esprais de defensa personal per "dissuadir la gent" i "evitar mals majors" perquè estaven rebent "cops a discreció", si no els plovia botella d’aigua, pedres i monedes, com ja van relatar en altres sessions els seus companys que van actuar en altres punts de Catalunya. I, com han vingut apuntant la majoria de guàrdia civils, els que han declarat avui han tornat a recordar que van veure una parella de mossos en els col·legis, de vegades "recolzats en una paret", però que mai no els van prestar ajuda.

tracking