SEGRE

PANORAMA

Processats 30 alts càrrecs de la Generalitat pels preparatius i l'organització de l'1-O

El jutjat número 13 de Barcelona els atribueix els delictes de malversació, desobediència, falsedat, revelació de secrets i prevaricació || Arxiva les diligències contra Santi Vidal i Carles Viver i Pi-Sunyer

Torra, ahir, a l’homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera en el 81 aniversari del seu afusellament.

Torra, ahir, a l’homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera en el 81 aniversari del seu afusellament.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona va donar ahir per tancada la instrucció de la causa que investiga els preparatius i l’organització de l’1-O dictant ordre de processament contra trenta alts càrrecs de la Generalitat als quals els atribueix els delictes de malversació, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació. Entre els processats hi ha el director de TV3, Vicent Sanchis, i el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, a més de la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, per delictes de desobediència. Així mateix, la jutge, Alejandra Gil, també atribueix malversació, desobediència i falsedat documental a la interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal, i al secretari general del departament de Presidència, Joaquim Nin. Igualment, deixa a l’estrep del banc dels acusats el secretari de Difusió del Govern, Antoni Molons; el director general de Comunicació de la Generalitat, Jaume Clotet; el secretari general de Treball, Josep Ginesta, o el director de la delegació del Govern català a la Unió Europea, Amadeu Altajaf.

A més a més, la jutge també processa Pablo Raventós, director general d’Unipost, per malversació i desobediència, igual que l’administrador de la revista El Vallenc, Francesc Fàbregas. En canvi, arxiva les investigacions contra l’exjutge i exsenador d’Esquerra Republicana Santi Vidal, que amb les seues declaracions sobre els preparatius del referèndum va donar peu a aquesta causa, i contra Carles Viver i Pi-Sunyer, expresident del Consell Asessor de la Transició Nacional.

Després de conèixer-se la resolució, el president, Quim Torra, va efectuar una declaració institucional en què va qualificar la interlocutòria d’“aberració” i va avisar que “avançarem en la consecució de la república”. Carles Puigdemont va afirmar que els ara processats van complir la seua comesa “lleialment, i amb honestedat i rigor”. En canvi, el diputat de Ciutadans Carles Carrizosa es va felicitar pel processament dels “col·laboradors necessaris” del procés.

En paral·lel, Carles Puigdemont va sol·licitar ahir protecció al Parlament després que l’empresari Gerard Bellalta, president del Cercle d’Empresaris de Tabàrnia, hagi promès 100.000 euros de recompensa perquè el segrestin, va dir.

Torra, ahir, a l’homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera en el 81 aniversari del seu afusellament.

Torra, ahir, a l’homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera en el 81 aniversari del seu afusellament.EUROPA PRESS

tracking