SEGRE

Arxivada la denúncia de Torra contra la Policia per les detencions de CDR

El nebot del president figurava entre els arrestats per l’ocupació de les vies del AVE

El president de la Generalitat, Quim Torra.

Arxivada la denúncia de Torra contra la Policia per les detencions de CDREFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge de Girona ha arxivat la denúncia que el president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar contra la Policia Nacional per la detenció, al seu entendre il·legal, de 16 activistes que van ocupar la via del AVE en una protesta dels CDR per l’aniversari de l'1-O, entre ells dos alcaldes de la CUP. Segons fonts properes al cas, el titular del jutjat d’instrucció número 2 de Girona ha decretat el sobreseïment de la causa oberta arran de la denúncia de Torra, que acusava agents de la Policia Nacional de detenció il·legal i usurpació de funcions.

En la seua denúncia, Torra, el nebot del qual figurava entre els detinguts per l’ocupació de les vies del AVE, afirmava que els arrestos eren il·legals perquè no havien estat autoritzats pel jutge d’instrucció, per la qual cosa demanava la imputació dels responsables de la Policia Nacional que els havien ordenat.

El jutjat de Girona ha arxivat la denúncia, després de més de dos mesos d’indagacions i després que el jutjat d’instrucció número 4 de la ciutat, que investiga l’ocupació de les vies del AVE el mes d’octubre passat, hagi pres declaració com a investigats a 21 persones, entre elles els detinguts.

Les detencions dels activistes, de les quals el jutge va ser informat, es van dur a terme el mes de gener passat, a iniciativa de la Policia Nacional, quan la causa havia estat arxivada provisionalment per falta de autor conegut, el que no impedeix als investigadors de practicar arrestos si identifiquen els sospitosos.

tracking