SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Torra retreu "visió provinciana" a Arrimadas i demana canvis a la CUP

La líder de Cs acusa el president de protegir “endollats, escapats i imputats”

Quim Torra, posant ahir amb membres del col·lectiu Taques d’Oli.

Quim Torra, posant ahir amb membres del col·lectiu Taques d’Oli.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president, Quim Torra, va retreure ahir a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, “visió provinciana” per haver qualificat la nova divisió policial de “guàrdia pretoriana” tenint en compte que és el mateix que fan altres estats com Espanya, França i el Regne Unit. A la sessió de control al ple del Parlament, va dir a Inés Arrimadas que encarna un fracàs espectacular i li va etzibar que “mai governarà Catalunya perquè no es pot governar contra els grans consensos”. Per la seua banda, Arrimadas va garantir que quan Ciutadans governi a l’Estat protegirà els catalans i no els “endollats, escapats i imputats”.

Arrimadas va retreure a Torra que al Govern català no li interessa protegir els ciutadans sinó que només els escapats de la justícia i crear una “guàrdia pretoriana pròpia”.

“No es fia dels Mossos? No és la institució més valorada? Quina barbaritat volen cometre que s’han de crear una guàrdia pretoriana amb afinitat ideològica?”, va preguntar, amb referència a la nova divisió de la policia catalana que protegirà Torra i els expresidents. Torra li va respondre que Ciutadans “mai governarà Catalunya perquè no es pot governar contra els grans consensos. A cops de querelles”.

Torra també va demanar ahir al Parlament a la CUP que “no tornin a cometre l’error de quedar-se aïllats” i “s’afegeixin a la majoria independentista”. Ho va dir després que el diputat de la CUP Carles Riera acusés l’Executiu que dirigeix Quim Torra de “no governar”, de fer “seguidisme de les polítiques antisocials d’altres èpoques” i centrar-se a “gestionar l’autonomia “en lloc d’apostar per la república”.

Llum verda als 814 milions per assumir nòmines del personal El Parlament va validar ahir el decret llei del Govern de suplement de crèdit als pressupostos de la Generalitat. La norma, amb un import màxim de 814 milions d’euros, s’utilitzarà per assumir les nòmines dels funcionaris, que en àmbits com el docent ha crescut durant els últims dos anys; i el retorn del 40 per cent de la paga extra del 2013, entre altres despeses, a més de “garantir el poder adquisitiu dels treballadors públics”, segons va explicar el vicepresident, Pere Aragonès.

tracking