SEGRE

Judici del 'procés'

Un policia nega que s'obstaculitzés la reanimació d'un ferit a Lleida l'1-O

Diu que no es va aturar la intervenció perquè l'home estava "fora del cordó policial"

Un ferit molt greu a la Mariola

Un ferit molt greu a la Mariola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un inspector de la Policia Nacional que va participar en el dispositiu al punt de votació situat al barri de la Mariola de Lleida l'1-O ha negat que l'actuació policial obstaculitzés les tasques de reanimació a l'home que va patir un infart. L'agent, penúltim dels testimonis d'aquest dijous al judici del 'procés', ha assegurat que va ser una de les persones que va auxiliar Enric Sirvent, el ferit més greu de la jornada a Lleida. "Vaig trucar a la sala de coordinació per demanar una ambulància", ha afirmat.

A les preguntes de la defensa, el testimoni ha dit desconèixer si l'home que va patir un infart va rebre abans una puntada de peu als genitals, tal i com va assegurar la víctima davant del jutge, i ha negat que dos persones, empentades pels policies, caiguessin a sobre del ferit i de les persones que l’auxiliaven (veure vídeo). En aquest sentit, el policia ha explicat que no va aturar  la intervenció policial mentre el ferit era assistit "perquè es trobava fora del cordó policial, no molestava per a res".

El testimoni ha relatat que al Centre de Formació d'Adults Joan Carles I, al barri de la Mariola, hi havia "molta gent" obstaculitzant l'entrada, amb una "actitud de resistència activa força violenta".

tracking