SEGRE

EMPRESA LABORAL

Nissan anuncia un ERO a Barcelona que afectarà sis-cents treballadors

Dels 3.200 que té a la Zona Franca i Montcada, a causa de la falta d’acord amb els sindicats || El comitè d’empresa: “No tenim més remei que mobilitzar-nos”

Un operari munta una caixa de canvis a les instal·lacions de Nissan a Barcelona.

Un operari munta una caixa de canvis a les instal·lacions de Nissan a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nissan va anunciar ahir un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectarà 600 empleats dels 3.200 que treballen als centres de la Zona Franca i de Montcada. L’empresa va justificar aquesta decisió per la “falta d’acord” amb els representants dels treballadors a les reunions que s’han mantingut per negociar mesures de competitivitat i el conveni col·lectiu durant les últimes setmanes. “La decisió persegueix l’imperant objectiu de la companyia d’arribar a un acord que permeti portar a terme les mesures d’ajustament necessàries per poder garantir la competitivitat i la sostenibilitat de les plantes de Barcelona”, va explicar Nissan en un comunicat. Així les coses, el gegant automobilístic aposta per prioritzar mesures de caràcter voluntari i impulsar un pla de prejubilacions. En aquest sentit, compensarà els treballadors que s’acullin a les prejubilacions amb el 80% del salari net fins a la jubilació als 63 anys. Arran d’això, Nissan va advertir que els 70 milions d’euros promesos per adequar una nova planta de pintura respectuosa amb la nova normativa mediambiental estan supeditats “a la consecució de les mesures d’ajustament plantejades”.

Després de l’anunci, el president del comitè d’empresa, Juan Carlos Vicente, va assegurar que van ajustar les reivindicacions “al mínim” en les negociacions amb la direcció. “Ens va demanar que ens ajustéssim al mínim, i ho vam fer”, va afirmar, alhora que va indicar que l’acord va ser “impossible”. Igualment, va lamentar que Nissan no garanteixi les inversions promeses a Barcelona. Amb tot, Vicente va explicar que el comitè d’empresa fixarà un calendari de protestes i va subratllar que no “ens queda més remei” que mobilitzar-nos. En aquest sentit, va manifestar que, a part dels 3.200 llocs de treball directes creats per Nissan, n’hi ha 7.000 més d’indirectes que depenen de l’activitat d’aquesta empresa.

L’empresa vol impulsar prejubilacions amb el 80% del salari net fins que el treballador tingui 63 anys

Al contrari, Volkswagen va reduir les vendes el primer trimestre d’aquest any un 2,8% en relació amb el 2018. D’aquesta forma, la companyia alemanya va comercialitzar fins a 2.605.600 unitats, per la caiguda de la demanda a la Xina i als Estats Units. No obstant, Christian Dahlheim, director de vendes de Volkswagen, es va mostrar optimista de cara a la segona meitat de l’any a l’haver rebut un nombre més elevat de comandes.

Seat ven 151.600 vehicles fins al març, un 8,9 per cent més

Les vendes de Seat van augmentar un 8,9% durant el primer trimestre, en comparació amb les xifres de l’any passat, segons el balanç publicat ahir per Volkswagen, empresa matriu del grup. Així doncs, la companyia automobilística establerta a Catalunya va comercialitzar 151.600 unitats els tres primers mesos del 2019. En la mateixa línia, el mes passat, Seat va vendre 62.700 vehicles, un 3,8% més que el tercer mes del 2018.

tracking