SEGRE

ELECCIONES

Sànchez, Turull i Rull volen fer campanya durant les aturades del judici

JxCat demana un SMI de 1.100 € a Catalunya

Les candidates de JxCat, Laura Borràs i Míriam Nogueras, ahir.

Les candidates de JxCat, Laura Borràs i Míriam Nogueras, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull van presentar ahir un escrit al Tribunal Suprem demanant permís perquè els candidats puguin fer campanya durant els recessos del judici del procés que es porten a terme durant els migdies a les vistes orals. Els tres candidats de la llista de JxCat al Congrés dels Diputats demanen poder concedir entrevistes als mitjans de comunicació, gravar anuncis electorals i concedir rodes de premsa durant la campanya electoral. L’escrit presentat per l’advocat Jordi Pina sol·licita que els tres puguin participar en actes de campanya “custodiats” per agents de les forces de seguretat de l’Estat. La defensa va presentar l’escrit després que dijous passat el tribunal desestimés deixar-los en llibertat per fer campanya.

D’altra banda, la número dos de JxCat al Congrés, Laura Borràs, i la número tres, Míriam Nogueras, van destacar ahir un punt del seu programa electoral que fa referència a un augment del salari mínim a Catalunya. Les candidates van defensar que s’ha d’augmentar des dels nou-cents euros actuals fins al 60% del salari mitjà, tal com estableix la Carta Social Europea.

JxCat demana a la JEC que no s’emeti el debat a Atresmedia per falta de “pluralisme i neutralitat”

Així, la formació, pretén situar el salari mitjà català en els 1.100 euros mensuals “aproximadament”. Laura Borràs va justificar aquesta pujada salarial assegurant que els costos de vida s’haurien de tenir en compte i a Catalunya aquests “són més elevats”.

La formació també va presentar ahir un recurs davant de la JEC per demanar que no s’emeti el debat d’Atresmedia, el pròxim dia 23 d’abril, ja que consideren que “no respecta els principi de pluralisme, igualtat i neutralitat” que han de regir els debats electorals.

tracking