SEGRE

PARTITS CAMPANYA

Casado: “Tots hem votat el rei com a cap de l'Estat”

Carrega contra Rufián al demanar una consulta sobre monarquia o república || Rajoy segueix els passos d’Aznar i insta a votar Casado

El president del PP, Pablo Casado, ahir, a Valladolid.

El president del PP, Pablo Casado, ahir, a Valladolid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Popular, Pablo Casado, va replicar ahir la proposta d’ERC de convocar un referèndum per decidir entre monarquia o república. En un acte de campanya a Valladolid, va assegurar que “el rei és el cap d’Estat que tots hem votat”, alhora que va exclamar “visca la monarquia constitucional i visca el rei”. Casado també va aprofitar l’ocasió per arremetre contra el candidat d’ERC Gabriel Rufián. “Què és això que vingui Rufián a tacar el nom del rei?”, es va preguntar. Així mateix, va insistir que el PP és el vot útil per frenar els independentistes i “consagrar” una Espanya unida que “recuperi el rumb”. “Ens fa mal l’Espanya que s’està trencant”, va afegir també Casado. D’altra banda, va alertar que un Govern socialista faria “ministre d’Exteriors” Carles Puigdemont, Arnaldo Otegi “ministre de Justícia” i Pablo Iglesias “ministre de l’Interior”. En la mateixa línia, el secretari general del PP, Teodoro García-Egea, va acusar els socialistes d’aglutinar l’“esquerra radical”, i l’exministra i candidata per la província val·lisoletana Isabel García Tejerina va criticar l’Executiu de Pedro Sánchez per haver convertit els “divendres electorals en dilluns al sol” i el va acusar de deixar Espanya “malferida” pel seu “malbaratament”.

Per la seua part, hores després que José María Aznar reaparegués en un acte del Partit Popular a Catalunya després de setze anys, el també expresident del Govern central Mariano Rajoy va intervenir en un acte dels populars gallecs, en el qual va apel·lar al “vot útil”. “Casado és l’única opció real de canvi”, va assegurar en un míting que es va celebrar a la localitat de Mos (Pontevedra). “Qualsevol altre vot és un vot inútil, que divideix, que treu escons a les candidatures de centredreta, que no serveix per a res i que impedeix el canvi”, va advertir Aznar.

Casado es reivindica com a vot útil per “consagrar” una Espanya unida que “recuperi el rumb”

D’altra banda, l’exlíder dels populars catalans i alcaldable del Partit Popular a Badalona Xavier García-Albiol va fer campanya al mercadillo del barri de la Salut, acompanyat per la cap de llista de la seua formació el 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo. Albiol va defensar que el Partit Popular és l’única formació que garanteix l’estat del benestar.

tracking