SEGRE

PARTITS ACTES

Els candidats de JxCat per Lleida viatgen a Waterloo

Cañadell, Burrell i Pérez es reuneixen amb Carles Puigdemont

Pérez, Burrell i Cañadell, ahir a Waterloo, al costat de Puigdemont.

Pérez, Burrell i Cañadell, ahir a Waterloo, al costat de Puigdemont.JXCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Concep Cañadell, Rosa Burrell i Ricard Pérez, candidats de JxCat per Lleida a les eleccions del 28-A, es van desplaçar ahir a la localitat belga de Waterloo per mantenir una reunió amb Carles Puigdemont. Durant la trobada, en què van participar més membres de les candidatures de JxCat, el líder de la coalició va demanar que l’independentisme “sigui reconegut com un actor legítim i democràtic que demana coses legítimes, no violentes, en el marc dels drets humans i de la carta de les Nacions Unides”. “Per poder respectar el dret a l’autodeterminació és necessari que no es negui. Si volen dialogar, demanem reconeixement”, va subratllar, alhora que va denunciar que “fins i tot la iniciativa del referèndum acordat, amb el Pacte Nacional pel Referèndum, una iniciativa legal, està sent investigada i criminalitzada”. Així mateix, sobre les línies roges, va explicar que “les va traspassar el Govern espanyol amb les porres de l’1-O, l’absència absoluta de diàleg i la repressió”. Per la seua banda, Cañadell va destacar que els parlamentaris de JxCat aniran a Madrid a “reivindicar el mandat irrenunciable de l’1-O i a restablir els drets i llibertats dels nostres candidats empresonats”. En aquest sentit, el número 1 de la llista de JxCat a Lleida, Jordi Turull, es troba en presó provisional des de fa més d’un any a causa dels delictes que se li imputen en relació amb el referèndum de l’1-O.

En paral·lel, el portaveu de JxCat i diputat al Parlament, Eduard Pujol, va visitar ahir les comarques de Lleida i va ser present en diversos actes de campanya. En aquest sentit, al matí, es va deixar veure a la parada muntada pel partit al mercat de Torrefarrera. A la tarda, va visitar Tremp, on va participar en un acte de la candidatura que va comptar amb la presència de Mayte Rivero, candidata al Senat. “El projecte polític de certs partits és que Catalunya no tingui projecte”, va denunciar Rivero, alhora que va insistir, en la línia de Cañadell, que “nosaltres anirem a Madrid a defensar Catalunya, anirem a defensar el mandat de l’1-O”.

En un altre ordre de coses, l’exeurodiputat d’Eusko Alkartasuna i ara candidat de JxCat a les eleccions europees, el tarragoní Gorka Knörr, va lamentar ahir que no s’arribés a una entesa amb els republicans per tancar una llista unitària de l’independentisme i va mostrar el suport a la número 2 per Barcelona, Laura Borràs. A més, va insistir que, a les generals, JxCat és el partit que “diu alt i clar al farsant de Sánchez que no ens asseurem amb ell sense parlar de l’1 d’octubre, dels presos, dels exiliats i de l’autodeterminació”.

tracking