SEGRE

PARTITS ELECCIONS

ERC titlla el PSOE de "crossa" de la ultradreta i del 155

Rovira demana suports per “legitimar” el camí cap a la república || Nuet i Alamany: “Ens unim a l’aliança per un país nou”

Torrent, Rufián i Aragonès, ahir, al míting d’ERC a Barcelona.

Torrent, Rufián i Aragonès, ahir, al míting d’ERC a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, que fa més d’un any que resideix a Suïssa, va acusar ahir els socialistes de ser la “crossa” de la ultradreta, de la corrupció i del 155. A través d’un vídeo projectat en un acte dels republicans a Barcelona, Rovira va demanar suport per “legitimar” i “continuar” el camí cap a la república. En la mateixa línia, el vicepresident de la Generalitat i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, va afirmar que els republicans són la millor opció per combatre els ultres perquè “són el nostre principal enemic”. “Els vencerem i els enterrarem”, va subratllar.

Així mateix, va reivindicar que ERC té les “mans netes” de corrupció i que sempre ha defensat l’autodeterminació. Igualment, el president del Parlament, Roger Torrent, va advertir que, després de les eleccions, només hi ha dos escenaris possibles, “o l’aval a la repressió i al 155 d’un PSOE que pacta amb Ciutadans i PP, o el vot de la llibertat”. “Per primera vegada tenim l’oportunitat de tenyir el mapa de groc republicà i antifeixista”, va assenyalar, alhora que va exclamar que “vam nàixer per guanyar i guanyarem”.

Per la seua banda, Gabriel Rufián, que el 28-A aspira a revalidar l’escó al Congrés, va fer una crida a “eixamplar la base” del sobiranisme “Ser més és, simplement, fer pur junquerisme”, va manifestar, alhora que va explicar que “forma part de la nostra responsabilitat dir a tothom que si comparteix els valors de la democràcia, la justícia social, la llibertat i l’antifeixisme, llavors és que és dels nostres”.

En aquest mateix acte van intervenir també Joan Josep Nuet i Elisenda Alamany, que formaven part dels comuns. “Ens unim a l’aliança per un país nou”, van indicar a l’hora de justificar el seu fitxatge pels republicans. Alamany va confiar que l’aliança amb Esquerra Republicana permeti que “el sobiranisme d’esquerres lideri el projecte” de Catalunya i s’avanci cap a la consecució d’un referèndum d’autodeterminació validat internacionalment.

També Ernest Maragall, alcaldable d’ERC a Barcelona, va dir que una victòria el 28-A “ens donarà la força que necessitem a Madrid”.

tracking