SEGRE

judici del procés

La Guàrdia Civil diu que polítics ja plantejaven la unilateralitat com a "única opció" el juny del 2016

Un comandament del cos situa Forcadell com el "canal" per tramitar un "model de doble legislació"

Els acusats, en un moment del judici durant la declaració de testimonis.

Dos guàrdies civils diuen que dos mossos els van "insultar" el 2 d'octubre a LleidaRTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comandant de la Guàrdia Civil que va fer de secretari dels atestats de la Benemèrita que han servit de base per a la causa que s'està jutjant al Tribunal Suprem contra el 'procés' ha assegurat que polítics independentistes com Oriol Junqueras, Raül Romeva, Marta Rovira, Artur Mas i Josep Rull van fer una reunió el juny del 2016 on ja van plantejar la "via de la unilateralitat" com "l'única opció que els queda per prendre". El comandant (TIP N29100C) ha assegurat que així es desprèn de l'agenda Moleskine de l'ex-secretari general de Vicepresidència i Economia, Josep Maria Jové, i també ha situat l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell com el "canal" necessari per tramitar "un model de doble legislació" que permetés la independència, en referència a una reunió de l'agost del 2016.

El segon del tinent coronel Daniel Baena ha remarcat la "rellevància" de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, participant en una reunió al gener del 2016 per decidir qui seria president o el repartiment de conselleries, i la "gran arma de mobilització" que va suposar Crida a la Democràcia, una "extensió" d'Òmnium Cultural.

El judici de l'1-O s'ha reprès amb la declaració del número 2 del tinent coronel Daniel Baena, cap de la policia judicial a Catalunya i responsable dels atestats de la Guàrdia Civil. El testimoni d'aquest dilluns és del secretari que va signar aquests atestats, que a l'inici de la seva declaració ha admès que va ser condemnat per una audiència provincial per un delicte de tortures i posteriorment absolt pel Suprem

tracking