SEGRE

ERC

Aragonès avisa el PSOE que no renunciaran a l'autodeterminació ni a la República

“No hem arribat fins aquí per renunciar al nostre projecte polític”, diu en un míting a Lleida

Aragonès, Eritja, Maragall i Pueyo, amb altres dirigents d’ERC, ahir a l’acabar l’acte al Parc de l’Aigua.

Aragonès, Eritja, Maragall i Pueyo, amb altres dirigents d’ERC, ahir a l’acabar l’acte al Parc de l’Aigua.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va advertir ahir el PSOE que ERC no renunciarà ni al dret d’autodeterminació ni a proclamar la república catalana. Així ho va dir en un míting al Parc de l’Aigua de Lleida, al qual també van assistir, entre d’altres, l’alcaldable d’Esquerra a Barcelona, Ernest Maragall, el cap de llista al Congrés per Lleida, Xavier Eritja; i l’alcaldable a Lleida, Miquel Pueyo. “No renunciarem a l’autodeterminació ni al nostre projecte polític, no hem arribat fins aquí per renunciar”, va sentenciar Aragonès, que va animar els votants a “tenyir Catalunya de groc el 28-A amb una victòria clara de l’independentisme amb Esquerra al capdavant”. El vicepresident va avisar que s’haurà d’escollir “entre mantenir l’immobilisme o obrir un espai per a l’autodeterminació i el diàleg”. També va advertir els que “ens volien callats, que es preparin, perquè aquest divendres l’Oriol Junqueras podrà intervenir a la campanya” (més informació a la pàgina 15). Respecte a l’estratègia que preveuen dur a terme a Madrid, Aragonès va ser molt contundent. “Anirem a defensar la llibertat del nostre poble, a derogar la reforma laboral que va aprovar el PP i manté el PSOE, a trencar la llei mordassa i a obrir els ports per acollir els refugiats, per a això anirem a Madrid”, va concloure el dirigent republicà.

Per la seua part, Ernest Maragall va definir els comicis del 28-A i del 26-M com l’oportunitat per demostrar que “les urnes valguin més que les porres, la por i l’abstenció”. Va vaticinar que en aquestes eleccions, les forces independentistes “tindrem el percentatge de vots més gran de la nostra història”. Xavier Eritja va reivindicar el seu partit com “la principal força per denunciar la involució democràtica de l’Estat, la inacció del Govern espanyol i defensar els drets i llibertats. Va afegir que “serà necessari lluitar en tots els fronts per obtenir una república plena”, i va advertir que si ERC no obté un segon diputat per Lleida, “aquest seient serà per al PSC o Cs”. Per la seua part, Miquel Pueyo va defensar que “no seria just dubtar de l’independentisme d’ERC quan sempre ha defensat aquesta via, fins i tot quan els que ara la defensen a ultrança llavors ens deien il·lusos”.

A l’acte van assistir una desena de persones dels CDR amb una pancarta que deia “El poble mana, el govern obeeix, o obediència o dimissió”. Van mantenir un tens intercanvi d’opinions amb Maragall.

tracking