SEGRE

RESOLUCIÓ POLÈMICA

La JEC veta el debat a 5 i autoritza una roda de premsa de Junqueras

Atresmedia aparta Vox i hi participaran PP, PSOE, Podem i Cs || La Fiscalia s’oposa que Sànchez, Turull i Rull facin campanya durant les aturades del judici

Debat electoral emès ahir a TVE amb candidats a les eleccions del 28-A.

Debat electoral emès ahir a TVE amb candidats a les eleccions del 28-A.TVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Central (JEC) va acordar ahir vetar el format del debat electoral organitzat per Atresmedia, que s’emetrà el proper dia 23 i en el qual havien de participar els líders de PP, PSOE, Unides Podem, Cs i Vox. D’aquesta forma, el màxim òrgan de l’administració electoral va avalar els recursos presentats i va concloure que, tal com havien esgrimit JxCat, PNB, Coalició Canària i el Pacma, la presència de l’ultradretà Santiago Abascal al debat és “contrària al principi de proporcionalitat” perquè Vox no té representació parlamentària. Després de la decisió, Atresmedia va anunciar que modifica el format del debat i que Vox no hi participarà. D’altra banda, la JEC també va donar el vistiplau al fet que el candidat d’ERC per Barcelona el 28-A, Oriol Junqueras, concedeixi una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) aquest divendres per videoconferència des de la presó madrilenya de Soto del Real. En canvi, va vetar la seua participació en altres espais electorals de TV3, Catalunya Ràdio i TVE. També la JEC va avalar la celebració d’un míting d’ERC, protagonitzat per Gabriel Rufián, a la presó de Lledoners, en què alguns dels líders independentistes que ara estan sent jutjats al Suprem van passar uns quants mesos. El vistiplau va arribar després que la conselleria de Justícia, encapçalada per la lleidatana Ester Capella, s’hi pronunciés favorablement.

Per altra banda, la Fiscalia es va pronunciar en contra que Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, candidats de JxCat per les províncies de Barcelona, Lleida i Girona el 28-A, puguin fer campanya durant les aturades del judici al qual s’estan enfrontant al Tribunal Suprem pels delictes que se’ls atribueix en relació amb l’1-O.

En aquest sentit, va argumentar que si atenen els mitjans de comunicació als descansos de les sessions augmenta el risc que promoguin “mobilitzacions públiques violentes” o “tumults” com els que se’ls imputen en la causa que els ha portat a la presó i els ha assegut al banc dels acusats. Igualment, també va rebutjar que puguin obtenir permisos per sortir de la presó per tal de fer campanya.

D’altra banda, el Tribunal Suprem va inadmetre la querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver fet una crida a seguir la “via eslovena” a Catalunya.

tracking