SEGRE

Un policia de l'1-O a Lleida: "Votants van impedir passar a una ambulància"

Assegura que van rebre l’ordre de no retirar-se fins que l’home que va patir un infart fos atès

Càrregues policials a la Mariola
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un policia que va intervenir l’1-O en el centre de votació situat al barri de la Mariola de Lleida, on un home va patir un infart, ha afirmat aquest dimecres en el judici al Suprem pel "Procés" que els votants van impedir passar a l’ambulància que va acudir a atendre'l pensant que en realitat anava al centre a assistir a agents ferits. Aquest policia antiavalots ha estat un dels que va acudir al centre d’adults Juan Carlos I, on afirma que va resultar lesionat juntament amb altres agents, en el seu cas a un dit de la mà.

Segons ha relatat avui al Tribunal Suprem, quan van arribar es van trobar nombroses persones "en actitud totalment hostil" que els impedien de passar. "A tota hora l’actitud va ser violenta i agressiva cap a nosaltres", ha dit, per continuar relatant com els policies anaven traient a les persones de l’entrada. Va ser llavors quan va resultar lesionat: "Un individu em va llançar una puntada de peu que em va pegar al dit i me'l va treure del lloc. El dit me'l va posar a l’altura de l’avantbraç".

El policia va seguir al lloc perquè els agents no abandonaven "tret que fos una lesió tremendament greu". "En aquell moment, amb el sobreescalfament amb l’estrès i el guant, amb dolor, amb molt dolor, vaig poder seguir".

Una vegada van aconseguir entrar i es disposaven a sortir amb la comitiva judicial portant les urnes, un inspector els va informar que una persona havia tingut un infart i que "fins que arribessin els serveis mèdics, d’allà no es movia ningú". Segons el seu relat, els antiavalots van fer un perímetre de seguretat per protegir la comitiva i ell va veure com un company atenia l’home, agent que va ser esbroncat igual com ells.

Quan va arribar l’ambulància, va tenir problemes per entrar i es va veure forçada a fer-ho per un altre carrer. "La massa es pensava que l’ambulància era per atendre’ns a nosaltres i no deixava a l’ambulància entrar".

També han declarat altres policies que van participar en aquest centre i van resultar ferits, com un que ha relatat que va rebre "puntades de peu, cops de puny, cops de genoll, cops de colze, tota mena d’agressions" per part d’un "nucli dur" de votants que es van apostar a la porta. Aquest va patir una luxació a un dit de la mà i va haver d’utilitzar les seues defenses: "En el meu cas es tractava de reconduir la gent fora de la porta. En un moment determinat vaig perdre la iniciativa, em vaig veure embolicat en una sèrie de cops i vaig haver de protegir-me i defensar-me, ja que rebia cops per tots els costats".

Un ferit molt greu a la Mariola

Un ferit molt greu a la Mariola

tracking