SEGRE

ELECCIONS POLÈMICA

La JEC autoritza que Jordi Sànchez faci campanya des de la presó

Participarà en una roda de premsa diumenge que ve, dia 21, per videoconferència des de Soto del Real || La de Junqueras s’emetrà per TV3 i Catalunya Ràdio

Laurà Borras en un acte ahir amb una imatge del candidat Jordi Sànchez darrere.

Laurà Borras en un acte ahir amb una imatge del candidat Jordi Sànchez darrere.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Junta Electoral Central (JEC), Segundo de Mena, va admetre ahir que el cap de llista de JxCat a les eleccions del 28-A, Jordi Sànchez, pugui participar en una roda de premsa organitzada per l’Agència Catalana de Notícies (ACN) el diumenge 21 d’abril.

L’acord, que haurà de ser ratificat pels altres membres de la junta a la pròxima reunió, es va basar en el criteri adoptat per l’organisme per permetre que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, oferís també a ACN una roda de premsa demà per videoconferència des de la presó madrilenya de Soto del Real que serà retransmesa en directe per TV3 i Catalunya Ràdio després que ahir ho aprovés el consell de CCMA.

Els actes permetran que els líders d’ambdós formacions expliquin el seu programa electoral i responguin les preguntes dels periodistes per primera vegada des que van entrar a la presó. La JEC també va autoritzar a Sànchez oferir una altra roda de presa a l’agència de notícies Efe avui mateix, encara que el partit no sap si tindrà temps per gestionar un acte amb tan poc temps de preparació.

La Junta considera que l’informe en contra d’Institucions Penitenciàries, que igual que en el cas de Junqueras demanava que no es permetessin els actes ja que “afectarien negativament el funcionament del centre penitenciari”, no ha estat un motiu suficient per impedir l’autorització de les dos rodes de premsa. Encara que Mena va assenyalar que no s’hauria d’allargar més enllà de les 12.30 del migdia per no interferir en el repartiment dels dinars de la presó.

La JEC actua a petició de JxCat, que ahir va demanar que Sànchez pogués participar telemàticament en actes de campanya i va demanar un “tracte d’igualtat” cap als seus candidats després de l’autorització a Junqueras. La formació també va demanar que tant Josep Rull com Jordi Turull comptessin amb les mateixes concessions.

Xavier Eritja denuncia vandalisme contra la propaganda electoral El primer candidat al Congrés per la coalició electoral Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes, Xavier Eritja, va participar ahir en un acte electoral a Almenar, on va condemnar els actes vandàlics que ha patit la propaganda electoral en diversos municipis lleidatans com Alcoletge o Artesa de Segre. Va estar acompanyat de la diputada al Parlament de Catalunya Gemma Espigares, l’alcalde d’aquesta localitat del Segrià i candidat republicà a les pròximes Eleccions Europees, Miquel Serra, i el candidat a l’alcaldia del municipi, Santi Pelegrí. El republicà va defensar la llibertat d’expressió i d’opinió en període electoral.

tracking