SEGRE

POLÍTICA

Junqueras diu que evitaran un govern de l'extrema dreta però no renunciaran al referèndum

La presó de Soto del Real col.loca també en la seva roda de premsa una bandera d'Espanya i una foto del rei, però l'Agència Catalana de Notícies els ha ocultat, a diferència del que va fer Efe amb Jordi Sànchez

Junqueras diu que evitaran un govern de l'extrema dreta però no renunciaran al referèndum

Junqueras diu que evitaran un govern de l'extrema dreta però no renunciaran al referèndumACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d'ERC i número 1 per Barcelona a les eleccions al Congrés, Oriol Junqueras, ha defensat en la primera roda de premsa celebrada aquest divendres des de la presó de Soto del Real que no permetran un govern d'extrema dreta, donant a entendre que facilitaran la investidura de Pedro Sánchez si és necessari per evitar-ho. Junqueras ha dit que no posaran cap "línia vermella" que es converteixi en un "xec en blanc" per un govern per les dretes, tot i que ha assegurat que no renunciaran al referèndum.

La direcció de la presó de Soto del Real ha muntat la mateixa escenografia que en la roda de premsa d'ahir dijous del cap de llista de Junts per Catalunya per Barcelona, Jordi Sànchez. És a dir: una saleta petita amb una tauleta, una bandera d'Espanya i una foto del Rei. Aquest divendres, però, la roda de premsa l'havia organitzat l'Agència Catalana de Notícies, que ha fet en tot moment un primer pla de Junqueras que deixava fora de pantalla tant la bandera espanyola com la foto del rei. La roda de premsa de Jordi Sànchez l'havia organitzat l'agència Efe, que va deixar en tot moment ben visibles tant la bandera espanyola com la foto del rei imposades pel director de la presó.

"No facilitarem un govern d’extrema dreta, tots els demòcrates europeus farien el mateix", ha dit en la roda de premsa d'aquest divendres Oriol Junqueras, que ha defensat que Europa no entendria que es fes una altra cosa. Tot i això, no ha aclarit què farien en altres escenaris (si ERC no és necessària per evitar un govern de l'extrema dreta). Això sí, ha volgut avisar que votar els socialistes és optar per un govern del PSOE amb Ciutadans i ha defensat que "seria una llàstima que guanyessin els que van donar suport al 155" i que "no dubtarien en tornar a aplicar-lo".

Per altra banda, ha defensat que una victòria independentista àmplia i continuada en el temps acabarà portant a un referèndum "inevitable". Malgrat les reiterades negatives del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a un referèndum, Junqueras ha defensat que si el 28 d'abril l'independentisme aconsegueix "una victòria àmplia estarem en millors condicions de defensar-lo".

Amb aquests missatges, Junqueras ha entrat de ple en la campanya electoral del 28 d'abril, i ho ha fet a través d'una roda de premsa després de gairebé un any i mig a la presó. Fins ara només se l'havia pogut veure i sentir en directe una vegada en tot aquest temps, durant la declaració al Tribunal Suprem en el marc el judici de l'1-O.

Cal recordar que Jordi Sànchez, en la seva roda de premsa des de Soto del Real d'ahir dijous, també es va mostrar disposat a facilitar la investidura de Pedro Sánchez si és necessari per evitar un govern de l'extrema dreta, alhora que, a l'igual que Junqueras, es mostrava inflexible en l'exigència d'un referèndum per solucionar el conflicte entre Catalunya i l'Estat.

tracking