SEGRE

IRLANDA VIOLÈNCIA

Assassinen una periodista en un

La jove va morir per trets d’un pistoler que va obrir foc contra efectius policials a Derry || La Policia ho atribueix a un grup escindit de l’IRA

Imatge de Lyra McKee, la jove periodista assassinada, i el lloc on va morir a trets a Derry.

Imatge de Lyra McKee, la jove periodista assassinada, i el lloc on va morir a trets a Derry.BRIAN LAWLESS/PA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia nord-irlandesa investiga l’assassinat a trets de la periodista Lyra McKee durant els disturbis ocorreguts dijous a la nit a Derry, en un acte considerat “terrorisme”, l’autoria del qual va atribuir presumptament a dissidents republicans.

La reportera, de 29 anys i natural de Belfast, va resultar greument ferida al cap sobre les 23.00 GMT de dijous, després que un pistoler emmascarat obrís foc de forma indiscriminada contra efectius policials a l’àrea de Creggan, una zona residencial plena de nens i adolescents.

Al percebre la gravetat del que havia ocorregut, els agents van traslladar McKee en un vehicle policial fins a l’hospital d’Altnagelvin, sense que es pogués fer res per salvar-li la vida.

En una roda de premsa, Mark Hamilton, inspector en cap adjunt del servei policial d’Irlanda del Nord (PSNI), va apuntar com a “probable” autor dels disturbis a l’anomenat Nou IRA, al qual va culpar de perpetrar un acte tant “premeditat” com “horrorós”.

“Creiem que això és un acte terrorista, que ha estat perpetrat per dissidents republicans violents. La nostra valoració en aquest moment és que és probable que el Nou IRA estigui al darrere i això constitueix la nostra primera línia d’investigació”, va revelar.

Els disturbis es van desencadenar en resposta a una operació prèvia que duia a terme la policia, amb batudes en diverses propietats de la zona a la recerca d’armes de foc a fi d’evitar possibles atacs de dissidents republicans durant aquest cap de setmana de commemoració de la independència de la República d’Irlanda.

Els agents van comptabilitzar més de 50 llançaments de còctels molotov contra cotxes de la policia i van assenyalar que es van cremar dos vehicles del cos en l’onada de violència.

El Nou IRA, conformat per diversos grups armats oposats al procés de pau, es va atribuir recentment la responsabilitat de les trameses a Londres i Glasgow de diversos paquets bomba. L’amenaça que representa per a la policia a Irlanda del Nord és elevada.

Aquest grup va ser responsable també de l’explosió d’un cotxe bomba als afores d’un tribunal de Derry el gener passat.

Imatge de Lyra McKee, la jove periodista assassinada, i el lloc on va morir a trets a Derry.

Imatge de Lyra McKee, la jove periodista assassinada, i el lloc on va morir a trets a Derry.BRIAN LAWLESS/PA WIRE/DPA

tracking