SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Assenyalen un tercer implicat en el crim de la Guàrdia Urbana

Albert López assegura al jutge que el pare de Rosa Peral va col·laborar ficant el cadàver de Pedro Rodríguez al cotxe || Defensa que no va participar en la mort

Rosa Peral, el dia que va ser arrestada per la mort de Pedro Rodríguez.

Rosa Peral, el dia que va ser arrestada per la mort de Pedro Rodríguez.ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels dos principals sospitosos del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’agent Albert López, ha assenyalat al pare de l’altra investigada, Rosa Peral, com a còmplice de la mort de Pedro Rodríguez. Segons el relat que López va donar davant del jutge que instrueix el cas, el pare de Peral l’hauria ajudat a introduir el cadàver de Rodríguez dins del cotxe en el qual el cos va aparèixer calcinat a prop del pantà de Foix. Peral hauria trucat el seu pare la nit de l’1 de maig del 2017 i hauria convertit l’home en col·laborador del crim i encobriment dels fets.

Albert López sempre ha defensat que ell no va matar Rodríguez i ha insistit que la seua implicació es va limitar a ajudar Peral a desfer-se del cadàver. Però segons la magistrada, López ha ofert versions contradictòries durant els dos anys que ha durat la investigació del cas.

El dia de la seua detenció va afirmar que havia estat l’altra investigada en el cas la que va matar Rodríguez i que el va trucar sobre les 22.00 perquè acudís a casa seua, cosa que assegura que va fer quatre hores després. Després de conèixer la mort de Rodríguez ell va col·laborar comprant gasolina i acompanyant Peral al pantà on van calcinar el vehicle amb el cadàver a l’interior.

El dia de la reconstrucció dels fets, tanmateix, López va dir que la nit del crim havia saltat el reixat de la casa de Peral, mentre que el dia que es va cremar el cotxe no havia vist amb claredat el que passava. En la interlocutòria emesa per la jutge aquesta setmana, la magistrada destaca les incongruències de López durant aquests dos anys i assenyala que existeix un interrogant sobre com s’hauria introduït el cadàver dins del vehicle. Segons la jutge, no és possible que Peral introduís el cos al maleter sense ajuda, ja que la víctima era corpulenta i l’hauria d’haver arrossegat per terra, de la qual cosa no existeixen evidències. En aquest sentit, la magistrada sospita que van ser dos persones les que ho van fer i manté López i Perera com els principals sospitosos en presó preventiva. La seua declaració podria fer un gir en el cas i inculpar el pare de Peral.

tracking