SEGRE

JXCAT COMPAREIXENÇA

Jordi Sànchez adverteix des de la presó que “el referèndum formarà part de la solució”

Dóna per fet que “tard o d’hora el PSOE acceptarà la via” de consultar als ciutadans a les urnes || Allarga la mà a ERC, comuns i part dels votants del PSC que vulguin superar el bloqueig

Jordi Sànchez va haver de comparèixer al costat d’una bandera espanyola i una imatge del rei, assegut en una tauleta amb escàs lloc.

Jordi Sànchez va haver de comparèixer al costat d’una bandera espanyola i una imatge del rei, assegut en una tauleta amb escàs lloc.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista de JxCat a les generals, Jordi Sànchez, va poder oferir finalment dijous la seua primera roda de premsa des de la presó de Soto del Real gràcies al permís de la Junta Electoral Central, una compareixença en la qual va deixar clara la seua defensa de la independència i el dret a l’autodeterminació. Va afirmar que “el referèndum formarà part de la solució al conflicte”, quan precisament ell està entre reixes i està sent jutjat pel procés i l’exercici del dret a l’autodeterminació l’1 d’octubre del 2017.

Jordi Sànchez va mostrar el seu convenciment que “tard o d’hora el PSOE acceptarà la via” del referèndum i va destacar que per responsabilitat històrica no poden continuar formant part del bloqueig. Per via telemàtica, va assegurar que “estem convençuts que el PSOE té la necessitat de trobar un soci estable per garantir quatre anys que portin solucions als problemes que la política espanyola i catalana pateix”. Va ressaltar que Podem pot ser un dels socis més importants que puguin requerir els socialistes.

Encara que assegura que JxCat no té línies roges i que volen dialogar, va avisar el president del Govern espanyol i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, que no pagaran per endavant ni li donaran un xec en blanc, per la qual cosa haurà d’assumir el compromís de buscar una solució al conflicte català que passi per un referèndum. “El referèndum ha d’estar sobre la taula”, va sentenciar. Amb tot, no exigiran un referèndum al líder socialista abans de la sessió d’investidura perquè són conscients que, si poden condicionar-lo, serà després del 28 d’abril.

Per a ell, la importància d’aquestes eleccions és qui tindrà la capacitat de condicionar el PSOE tenint en compte que les enquestes vaticinen que PP, Cs i Vox no sumaran, però va advertir del risc que els socialistes s’aliïn amb Cs “i el 155 es torni a colar per la porta de darrere”. “Votar els socialistes pot obrir la porta que Albert Rivera i Inés Arrimadas formin part de l’Executiu espanyol”, va advertir, mentre que va defensar que l’únic vot útil que hi ha per frenar el 155 és JxCat.

Al preguntar-se-li si se sent traït per ERC, va dir que no i va apel·lar a mirar el futur després que no fos possible una llista única de l’independentisme, per la qual cosa va allargar la mà als republicans, als comuns i a una part dels votants socialistes que volen que acabi la situació de bloqueig que, segons el seu parer, ha imposat la política espanyola.

Després de les eleccions, va explicar que espera ocupar el seu escó al Congrés igual que els caps de llista de JxCat per Tarragona i Lleida, Josep Rull i Jordi Turull respectivament, una cosa que també voldrien fer els que es presenten a aquests i altres comicis i que viuen fora de Catalunya.

Així, va reivindicar la figura de Carles Puigdemont a l’assegurar que volen silenciar la seua veu, i va cridar a treballar per buscar “una solució acordada” que permeti tornar als exiliats.

Sobre el judici al Tribunal Suprem, espera la seua absolució.“No m’imagino cap altre escenari”, va sentenciar

, després d’afegir que la seua preocupació ara no és si serà indultat o no.

tracking