SEGRE

REPORTATGE

Vallfogona de Balaguer, un municipi d'extrems

Vallfogona de Balaguer és una de les poblacions amb una alta participació en eleccions generals. A les del 2016 van votar 925 persones d’un cens de 1.383. Població natal de l’exconsellera d’Agricultura Meritxell Serret, ara a Brussel·les, i visita freqüentada de líders de dretes a les eleccions.

Veïns de Vallfogona de Balaguer, que van assegurar que aniran a votar a les eleccions generals.

Veïns de Vallfogona de Balaguer, que van assegurar que aniran a votar a les eleccions generals.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Aquí no hi ha ni cartells electorals, no es parla d’eleccions però la gent el diumenge 28 d’abril sortirà a votar”, va explicar Enric Farré. Per a Francesc Abella, el moment polític actual pot afavorir i animar la gent a anar a votar. En la mateixa línia es va manifestar Manel Serret, pare de Meritxell Serret, que va assegurar que per costum els resultats electorals de Vallfogona de Balaguer són extrapolables a Catalunya, i “encara que siguin generals, la gent anirà a votar”. “Els joves són ara molt madurs i sabran decidir bé i si els de Madrid continuen dient animalades diàries, encara sortiran més a votar per intentar canviar alguna cosa des d’aquí”, va assegurar. També Josep Folguera i Domènec Caufapé van coincidir a dir que els canvis i “el moment polític dels últims temps motivaran la gent”. “És molt important votar, si no es fa, algú ho farà per tu. Així que el millor és fer-ho i fer-ho bé.”

No creuen que el fet de ser el poble natal de Meritxell Serret canviï alguna cosa o influeixi d’alguna manera el vot de la gent. Van explicar que recentment se li ha dedicat el pavelló municipal, i que “aquí tothom sap quin peu calça i és una cosa que es respecta. Sempre guanya la convivència abans que res”, van explicar. Tot i així, van assegurar que el PP sempre comptarà amb un vot fidel, “especialment al nucli de l’Hostal Nou”, van dir. Malgrat això, segons els veïns consultats a Vallfogona mai guanyarà la dreta, “fan poc soroll, surten a votar i es fan notar, però mai no guanyaran”, van explicar.

Al municipi no hi ha “ambient” d’eleccions generals ni cartells i pancartes electorals

Vallfogona de Balaguer és un municipi agrícola i ramader, amb una àmplia tradició a la producció de llet. L’alcaldessa del PDeCAT, Maria Sarret, no repeteix com a alcaldable en els pròxims comicis municipals de maig. Va assegurar que sempre queden coses pendents al tinter encara que durant els dos últims mandats ha treballat per sanejar el consistori.

Veïns de Vallfogona de Balaguer, que van assegurar que aniran a votar a les eleccions generals.

Veïns de Vallfogona de Balaguer, que van assegurar que aniran a votar a les eleccions generals.E. FARNELL

tracking